DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Határon voltunk, de élveztük” – Sainz

Bár a hajrában a pozíciók őrzését kérte a Ferraritól, az F1-es Olasz Nagydíjon dobogóra álló spanyol élvezte a csatákat és megértette, hogy nem jött csapatutasítás.

Carlos Sainz számára gyakorlatilag a komplett monzai futam a csatákról és a védekezésről szólt: előbb Max Verstappen ellen próbálkozott meg a lehetetlennel, később Sergio Perezt is sokáig tartotta, a futam végén pedig a csapattársa, Charles Leclerc igyekezett kicsavarni a kezéből a dobogót. A hajrában kérte is rádión a spanyol, hogy inkább biztosítsák be a pódiumot ahelyett, hogy harccal kockáztatnák azt, ám mint Frederic Vasseur Ferrari-csapatfőnök elmondta, ő annak a híve, ha hagyják versenyezni a pilótáikat, még ha ők esetleg mást is értenek azon, hogy ’ne kockáztassanak’.”

f1-sainz-leclerc-ferrari-monza_1



Sainz ugyanakkor utólag – akárcsak Leclerc – nagyon élvezte az Olasz Nagydíjon produkált csatákat: „Nyilván tudtuk, hogy aki a DRS-zónában halad, az gyorsabbnak fogja érezni az autóját: tudtuk, hogy ezen a pályán is az lesz, hogy ha DRS-távolságon belülre kerül valaki, az gyorsabbnak fog tűnni” – magyarázta az idén először top 3-ban végző pilóta. „Ugyanakkor mindketten egy monzai dobogóért harcoltunk. Szóval végig tudtuk, hogy lesz ebből egy kis csata.”

„De végső soron tiszta maradt a harc. Volt néhány szép megmozdulás itt-ott, szoros volt a csata. De hogy őszinte legyek, ma élveztem a csatát Max ellen, Checo ellen és Charles ellen is. Úgy gondolom, ez egy jó nap volt az F1 számára, jó show-t szolgáltattunk. Egyszerűen mindent beleadtam, hogy elöl maradjak, és ez sikerült is.”

Arra a kérdésre, hogy hiányolta-e a végén a csapatutasítást Leclerc irányába, így reflektált Sainz: „Mindkét döntést megértettem volna. Ha csapatutasítást adtak volna, azt is megértettem volna. Ha Charles helyében lettem volna és a dobogóért támadok, akkor nyilván nem tetszett volna a csapatutasítás. Szóval ez teljes mértékben attól függ, milyen pozícióban vagy. Nem fogok hazudni, ez nagyban függ a személyes helyzetedtől és érzéseidtől.”

„Úgy gondolom, a határon voltunk, de szerintem egy szép csapattársak közötti F1-es harc volt, amit szerintem végső soron ti is látni akartok. Én pedig élveztem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: