DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Piastri: Egyszer meg kellett történnie…

Az első komolyabb balesetét szenvedte el az F1-ben az ausztrál újonc, aki elismerte a hibáját. A McLaren tempója viszont bizakodással tölti el.

Bár Daniel Ricciardo kéztörése és emiatti kidőlése „vitte el a show-t” a Formula-1-es Holland Nagydíj pénteki edzései után, az ausztrál sérüléséhez vezető incidenst viszont valójában Oscar Piastri váltotta ki azzal, hogy pillanatokkal az AlphaTauri előtt a falnak ütközött a döntött 3-as kanyarban.

Bár a McLaren versenyzője Kanadában már tört autót, Belgiumban pedig rajtbalesetbe keveredett Carlos Sainzcal, ez volt Piastri első komolyabb balesete az F1-ben. Az újonc pilóta nem is tagadta a hibáját – szavait a RacingNews365.com idézi:

f1-piastri-mclaren-crash



„Egyszerűen kicsit túl nagy lendülettel mentem be a kanyarba, próbáltam kicsit agresszíven befordulni és sajnos eltaláltam a falat. Sajnálatos, és egyúttal balszerencsés, hogy ezzel rengeteg munkát adtam a srácoknak, de igyekszünk visszavágni. Azt hiszem, egy ponton ennek meg kellett történnie, de nyilván sosem akarjuk. Kissé túl keményen nyomtam, és ezen a pályán, különösen abban a kanyarban, komolyan megfizeted az árát, ha túlfeszíted a húrt. Megpróbálom még egyszer nem megtenni ezt.”

 

Biztató a McLaren tempója Zandvoortban

A baleset ellenére van oka azért az optimizmusra Piastrinak, hiszen a csapattárs Lando Norris a leggyorsabb volt pénteken, ráadásul a brit „száz százalékig” biztos benne, hogy szombatra is át tudja menteni jó formáját a McLaren. Maga Piastri is jónak érezte az MCL60-ast, mielőtt összetörte:

„Nyilvánvalóan jó napot zárt a garázs Lando felőli oldala, gyors volt a második szabadedzésen. Még a baleset előtt én is jól éreztem magam az autóban, elfogadhatónak tűnt a tempó a kemény abroncsokon. Nyilván valamelyest kevesebb kört tudtam megtenni, de biztató, hogy az autó gyors.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: