DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Perez: Rossz stratégiát választottunk

Sergio Perez, Christian Horner és dr. Helmut Marko is beszélt a mexikói 1,3 másodperces lemaradásáról Max Verstappenhez képest.

Ugyan Max Verstappen kimagasló teljesítménnyel nyerte meg az F1-es Holland Nagydíj időmérőjét, csapattársa, Sergio Perez nem tudott jól visszatérni a nyári szünetről: folyamatosan egy másodperc körüli lemaradásban volt a hollanddal szemben, a szabadedzések során is megvolt ez a hátránya, a Q3 végén pedig 1,3 másodperccel kapott ki.

Perez végül ezt a kört megmagyarázta, a stabilan meglévő hatalmas hátrányát nem részletezte:

f1-perez-redbull-quali



„Volt időnk a garázsban, de nehéz volt megítélni, hogy mennyi eső jön majd. Aztán amikor kimentünk, szerintem rossz stratégiát választottunk. Két kört mentem, túl sokat vettem ki a gumikból, de persze mindig utólag tudjuk, hogy mi a jó taktika” – mondta a Formula.hu jelenlétében Perez.

„A hetedik helyről rajtolok, a cél az, hogy maga a rajt erős legyen, és megpróbáljak felzárkózni. Nem lesz egyszerű, mert sok gyors autó van körülöttem. Egyértelmű, hogy nehéz lesz feljönni innen, de bízom benne, hogy sikerül. A Williams? Igen, erős hétvégéjük van, mindig gyorsak az egyenesben, nehéz lesz megelőzni, majd meglátjuk, hogy mit tudunk tenni” – tekintett előre a mexikói.

 

Horner és Marko sem túl boldog, de nem is támadják Perezt

Christian Horner csapatfőnök és dr. Helmut Marko sem hibáztatta a gyengébb produkcióért Perezt – illetve Horner azért elsőre megfogalmazta, hogy nem az autóval volt probléma.

„Mit mondhatunk ilyen körülmények között? Mindenkinek ugyanolyan volt, ki kell menni a pályára, megérezni a tapadást és megcsinálni a kört. Valamilyen okból Pereznek nincs meg az a magabiztossága, ami Maxnak megvan, bár szerintem senki nem olyan magabiztos, mint Max. Szóval nehezebb időmérője volt, de körülötte mások is szenvedtek” – mondta a csapatfőnök.

„Szerintem Sergióval rosszul döntöttünk a stratégiával. De Max csapattársának lenni az egyik legrosszabb helyzet jelenleg. És azt is tudjuk, hogy Sergio nem a legjobb időmérős pilóta” – tette hozzá Marko.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: