DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton: Ha én ülnék Sergio autójában…

A hétszeres F1-es világbajnok szerint jelenleg verhetetlen a Red Bull, de ha ő lenne Verstappen csapattársa, nehezebb dolga lenne a hollandnak.

Úgy ment nyári szünetre a Formula-1-es mezőny, hogy a Red Bull veretlen maradt a 2023-as idény első felében, pontosabban az első tizenkét versenyen. Ebből a tizenkettőből pedig tíz alkalommal Max Verstappen győzött, aki Sergio Perez biztató évadkezdete után alaposan lelépte mexikói csapattársát – ahogy tette azt vasárnap is a Belga Nagydíjon.

A két Red Bull mögötti harmadik helyért nagy versenyben van Fernando Alonso és Lewis Hamilton, utóbbi pedig úgy érzi, jelenleg nem lehet megfogni az energiaitalosokat – viszont az RB19-esben ülve megnehezítené Verstappen dolgát:

f1-hamilton-verstappen-redbull-2023



„Pillanatnyilag képtelenség legyőzni a Red Bullt, kivéve ha nem érnek célba” – fogalmazott a RacingNews365.com által idézett Hamilton Spában. „Nyolc tized és egy másodperc közötti különbséggel gyorsabbak körönként mindenkinél. Ez van, nem tudok mit tenni ez ellen.”

„Szeretnék-e olyan gyors lenni, mint ők? Természetesen. Szeretnék-e olyan gyors autót, mint az övék? Persze. Ha én ülnék Sergio autójában, Max nem olyan időket élne, mint most. De az élet nem így működik.”

 

Csak két F1-es pilóta kelhetne versenyre Verstappennel?

Persze aligha tudjuk valaha is, hogy mire menne egymással csapattársként Verstappen és Hamilton. Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója ugyanakkor elismerte, hogy a Mercedes hétszeres világbajnoka lehetne az egyik, aki legalább felvehetné a versenyt a hollanddal – a másik pedig épp a brit jelenlegi nagy ellenfele:

„Talán Alonsót vagy Hamiltont mondanám. De azonos autóban nekik is nehéz dolguk lenne” – tette hozzá Marko a DAZN-nak nyilatkozva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: