DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Lewis vitte az autóm jobb oldalát” – Perez

A mexikói úgy érzi, a hétszeres F1-es világbajnok ment bele a Belga Nagydíj sprintjén, a baleset után pedig annyi tapadást veszített, hogy ki kellett állnia.

Sergio Perez a nyolcadik helyről a negyedik pozícióba zárkózott fel a spái sprint elején azzal, hogy rögtön a biztonsági autós indításnál kiállt a bokszba intermediate gumikra váltani. A mexikói azonban végül nem látta meg a kockás zászlót, Lewis Hamilton ugyanis támadta a futam középső szakaszában, a két autó pedig összeért: a Red Bull oldaldoboza megsérült, így Perez előbb csak hátracsúszott, majd végül ki is állt a bokszba.

A felügyelők megbüntették Hamiltont az esetért, és a mexikói is őt látta vétkesnek: „Lewis egyszerűen belém jött és vitte az autómnak az egész jobb oldalát” – nyilatkozta a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Komoly volt a sérülés, megsérült a padlólemez és az oldaldoboz is, úgyhogy ezzel vége is volt, túl sok leszorítóerőt veszítettünk. Sajnos így pontok nélkül maradtunk ma.”

f1-perez-redbull-sprint



Pedig a Red Bull-pilóta szerint jól alakult a sprint számára a baleset előtt: „Jól nézett ki a dolog. Nagyszerű stratégiát használt a csapat a felzárkózáshoz, éppen elkaptuk volna Gaslyt is, amikor bejött a biztonsági autó.”

„Szerintem kissé sietett” – mondta Hamiltonról. „Mindenki sietett ma a felzárkózással, nagyon rövid volt a verseny, be kell vállalni ezeket a rizikókat, de nem jó érzés, hogy tönkretette a versenyemet.”

Természetesen az energiaitalosok F1-es csapatfőnöke, Christian Horner is beszélt Perezék kontaktjáról és a kiállásról: „Sajnos a kontakt egy óriási lyukat hagyott az oldaldobozon, ezzel tapadást veszítettünk. Látható volt, mennyi teljesítményt veszített, így ki kellett állnunk. Nagyon balszerencsés volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: