DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

„Tavaly több büntetéssel is nyertem” – Verstappen

A hatodik helyről is a győzelem a célja vasárnap az F1-es időmérőn leggyorsabb címvédőnek, míg a csapattárs Perez sajnálja, hogy nem kapta el Leclerc-t.

Max Verstappen elsőségével ért véget az F1-es Belga Nagydíj pénteki időmérője, ám váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kap a vasárnapi versenyre a holland, aki így ott csak a hatodik pozícióból startolhat majd. De majdnem sokkal rosszabb lett a helyzet, a Q2 végén ugyanis épp csak továbblépett a száradó pályán a regnáló világbajnok, aki ezután ki is fakadt a rádióban.

„Igen, nagyon szoros volt” – értékelt a leintés után a Red Bull versenyzője. „Nyilván rendkívül trükkösek voltak a körülmények, nagyon gyorsan száradt a pálya. Az utolsó Q2-es körömben nem voltam elég magabiztos, hogy jobban nyomjam, szerencsés voltam a tizedik hellyel. Aztán a Q3-ban két szett gumink volt, tudtuk, hogy kicsit jobban nyomhatjuk és kicsit többet kockáztathatunk. Ezt is tettük az utolsó körben. Tudom, hogy vasárnap hátrébb megyünk a büntetés miatt, de ez volt a legjobb, amit ma elérhettem.”

f1-verstappen-belga-redbull-day1



„A második szektor némileg még nedves volt, igazából egyetlen ív volt száraz, néhány kanyarban emiatt alternatív nyomvonalat is kellett választani. Minden arról szólt, hogy magabiztos legyél és mindent kockáztassunk az utolsó körön, hogy időt nyerjünk. Tudtuk, hogy gyors az autónk, és szerencsére a mai trükkös körülmények között is meg tudtuk ezt mutatni.”

Ami a vasárnapi esélyeket illeti, Verstappen felelevenítette, hogy 2022-ben a 14. rajthelyről indulva is magabiztosan győzött Spa-Francorchamps-ban: „Tavaly több büntetésünk volt, és úgy is meg tudtuk nyerni a futamot. Úgyhogy továbbra is ez a cél vasárnap. De előbb lássuk meg, mit csinál holnap az időjárás és milyen versenyzésre van kilátás” – mondta el a címvédő, aki második hazai nagydíjának nevezte a futamot, és megköszönte a helyszínen lévő rajongók támogatását is.

 

Perez az első sorban

Mindeközben a másik Red Bullban ülő Sergio Perez harmadikként zárta az időmérőt Verstappen és Charles Leclerc mögött, viszont a holland hátrasorolása révén ez első rajtsort jelent számára majd a vasárnapi Belga Nagydíjon. Az interjúba kétszer is beletüsszentő, saját bevallása szerint némi allergiával küzdő mexikói így nyilatkozott:

„Rendkívül trükkös időmérő volt: intermediate gumikkal kezdtünk, és azt hittük, sokkal gyorsabban fel fog száradni, de elég sok időbe telt. És még a Q3 végén is trükkös volt a helyzet néhány helyen, mint a 8-as és 9-es kanyarokban. De ez egy jó eredmény: kár, hogy nem kaptam el Charles-t, de szerintem ilyen körülmények között ez is jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: