DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Leclerc: Így is a Red Bull a legerősebb

Hiába a gumiszabály által felkavart péntek, a Ferrari pilótája szerint az F1-es Magyar Nagydíjon is a bikák a favoritok. Sainz szoros versenyre számít.

Charles Leclerc zárta az élen az F1-es Magyar Nagydíj pénteki szabadedzéseit, amely azonban a megszokottól eltérő és szokatlan végeredményt hozott, köszönhetően az új kísérleti gumikiosztásnak és az eltérő programoknak köszönhetően – amely egyébként többek között Max Verstappen és Lewis Hamilton neheztelését is kiváltotta, mivel kevesebbet körözhettek a kevesebb gumiszett miatt.

Eleinte Leclerc is negatívan beszélt az újításról, a pénteki kiszámíthatatlanság után azonban szemlátomást meggondolta magát: „Nagyon nehéz olvasni a mai szabadedzéseket. De erre számítottunk is azzal, hogy ez az első hétvége ezzel a formátummal és gumikiosztással. Mindenki eltérő dolgokat próbálgat. De ez jó, mert szerintem úgy vágunk neki az időmérőnek, hogy nem igazán tudjuk, hol állunk. Szerintem ez izgalmas. De az érzés jó volt, úgyhogy ez biztató” – nyilatkozta az F1 TV kameráinak a ferraris.

f1-ferrari-leclerc-hun-day1



Arra a kérdésre, hogy a pénteki tapasztalatok alapján közelíthettek-e a Red Bullhoz, már negatívabb választ adott Leclerc: „Nem igazán. Egyetlen szett gumit használtak a második edzésen, azt hiszem, szóval továbbra is arra számítunk, hogy ők lesznek a legerősebb csapat” – jelentette ki a monacói, aki nem tudott konkrét várakozásokat megfogalmazni az időmérőt illetően:

„Nagyon nehéz erre válaszolni. Úgy gondolom, csak magunkra kell koncentrálnunk. Tudjuk, hol kell javítanunk az autón. Volt néhány kanyar, ahol nem voltunk annyira magabiztosak. Abszolút világos számunkra, min kell dolgoznunk, aztán meglátjuk, mi lesz holnap, de biztos vagyok benne, hogy nagyszerű eredményt érhetünk el itt.”

 

Sainz célja az első két sor

A Ferrari-garázs másik oldalán Carlos Sainznak már trükkösebb napja volt, mindenekelőtt az FP1-en elkövetett hibája miatt: „Nem a határokat találtam meg az első edzésen, hanem felúsztam egy vízátfolyáson, amikor a legtrükkösebbek voltak a körülmények” – nyilatkozta ennek kapcsán a spanyol. „Ami a többit illeti, egy furcsa nap volt ez az új gumikiosztással, ami miatt nem tudtunk annyi kört megtenni, mint péntekenként szoktunk, mivel spóroltunk az abronccsal holnapra, aminek nem vagyok a nagy rajongója. De ez van. A harmadik szabadedzés kicsit sűrűbb lehet, és fel kell készülnünk az időmérőre és a futamra.”

Az esélyekről így beszélt Sainz: „A különbségek kicsik lesznek. Az utóbbi versenyeken láthattuk, hogy mindenki közeledett a fejlesztések és a teljesítmény terén. Úgyhogy szerintem egy kemény hétvége lesz ez mindenki számára, hogy összerakjuk a köröket, különösen egy ilyen trükkös pályán. Mindenkinek hasonló lesz a versenytempója.”

„Úgy vélem, csapatként az első két sort célozzuk, ugyanakkor ott van a McLaren, az Aston, a Mercedes és nyilván a Red Bull, ami alapesetben kisajátítja az első sort. Úgyhogy kemény feladat lesz, de ha mindent összerakunk, képesek lehetünk rá, még ha sok munka is vár ránk a mai nap után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: