DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Sosem akartam, hogy távozzon!” – Verstappen nyitott Ricciardóra

Örül, hogy újra az F1-es mezőnyben láthatja egykori csapattársát a holland, aki azt is hozzátette: sajnálja De Vriest, de biztos benne, hogy fel fog állni a pofonból.

Maga Daniel Ricciardo sem titkolta a Formula-1-es Magyar Nagydíj sajtónapján, hogy az álma az, hogy visszatérhessen a Red Bullhoz versenyzőként, s éppen azért csapott le az AlphaTauri-s lehetőségre, mert úgy érezte, ez a legjobb odavezető út számára. Ha megvalósul az ausztrál álma, akkor Max Verstappen csapattársa lehetne – méghozzá újra, hiszen 2016 és 2018 között már szerepeltek egymás oldalán a bikáknál.

Akkoriban több feszült helyzet is kialakult közöttük a pályán – a legemlékezetesebb a bakui ütközésük volt –, s Ricciardo nem kis részben azért távozott a Red Bulltól 2018 végén, mert úgy érezte, az energiaitalosok a hollandot favorizálják. Csütörtökön viszont kifejezetten jól elviccelődtek egymással a sajtótájékoztatón, és Verstappen nyitott is rá, hogy újra csapattársak legyenek:

f1-verstappen-ricciardo-hun-day0



„Sosem akartam, hogy távozzon!” – felelte nevetve az erre irányuló kérdésre a harmadik vb-címe felé száguldó pilóta. „Remekül kijövünk egymással. Ha Daniel jól szerepel ott, ahol most van, akkor van lehetősége újra feljönni, nem igaz? Úgyhogy minden nyitott.”

„Beszéltem egy keveset Daniellel a múlt héten. Láttam, hogy roppant izgatott, hogy vezethette az autónkat. Úgyhogy természetesen nagyszerű újra a mezőnyben, a családban látni őt” – fogalmazott Verstappen.

 

De Vries talpra fog állni

„Másrészt viszont jó barátok vagyunk Nyckkel, és szomorú vagyok, hogy távoznia kell” – folytatta elküldött honfitársával, Nyck de Vriesszel a címvédő. „De sajnos így működik ez a világ. Nem hiszem, hogy rossz érzések lennének a pilóták között, ez csak így megy. De tovább kell lépni. Rengeteg lehetőség van még, nem csak Formula-1-ből áll ez a világ. Szóval biztos vagyok benne, hogy talpra fog állni és tovább fog lépni.”

„Kemény volt, de ha már meghozták a döntést, nem igazán számít, hogy mikor történik meg” – mondta De Vries elbocsátásáról Verstappen. „Egyszerűen ezek a körülmények. Szerintem mindnyájan tudjuk, hogy Nyck hihetetlen pilóta, minden egyes kategóriában megmutatta ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: