DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Vegasban is jártam” – Ricciardo nem bírt magával a sajtótájékoztatón

Ahogy várni lehetett, az F1 nagy visszatérőjének jutott a rivaldafény az FIA-eseményen. Elsőként szólalt meg, alig bírt egy helyben megülni, és egy legénybúcsúról is beszámolt.

„Jó érzés újra itt lenni! Nem is tudom, olyan ismerős érzés, de nagyon jó. Mindenki örül!” – köszönt be a régi ismerős az F1-es médiának és közönségnek a Hungaroringen tartott csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón. A mai volt Daniel Ricciardo első nyilvános jelenése újra versenyzőként 2023-ban, az ausztrál pedig lubickolt a figyelem középpontjában.

Így láttuk Ricciardót a sajtótájékoztatón

Elsőként szólították meg az ötfős társaságban – Verstappen, Sainz, Gasly és Piastri volt még vele a sajtószobában az első csoportban –, az ausztrál pedig akkor is igyekezett kitűnni, amikor ő beszélt, de akkor is, amikor más.

A Formula.hu helyszínen levő kollégáinak benyomása az volt, Ricciardo alig tudja leplezni örömét, hogy ismét ebben a közegben lehet, izgett-mozgott a helyén, alig bírt egy helyben maradni. Miközben Sainz beszélt, teátrálisan, szívószállal itta a Red Bullt – akkor is magára irányította a tekinteteket, mikor nem ő volt a főszereplő. Régi csapattársával, Verstappennel is egymásra találtak, végig viccelődtek egymással, pedig nem közvetlenül a másik szomszédságában ültek.

Nem hitte, hogy már most visszatér



„Visszahozta a régi érzéseket, hogy visszakerültem a Red Bull családjába idén. Ezzel a csapattal nőttem fel, és már a juniorok közt megszoktam, hogy itt sosem tudni, mi fog történni. Ennek ellenére nem számítottam arra, hogy Budapesten már az autóban ülök, de úgy voltam vele, ezt sosem tudni. Meg is lepődtem, de annyira nem is” – beszélt arról, mennyire számított az AlphaTauritól kapott lehetőségre.

„Jó móka volt a Red Bull-lal eljárni az előző versenyekre, és egyértelműen szükség volt arra a kis plusz távol töltött időre. Inkább arra számítottam, hogy ez az év teljesen kimarad, de úgy érzem, így is épp elég időt hagytam ki, hogy feltöltődjek energiával, és újra belevágjak.”

A telefonok számával arányos az érdeklődés Ricciardo iránt a sajtó részéről

Legénybúcsú Las Vegasban

Arra a kérdésre, mi volt a legnagyobb élmény, ami ebben a fél évben érte – Ricciardónak csak a futamok töredékére kellett elmennie harmadik pilótaként –, széles vigyorral válaszolta:

„Luxus volt ez a plusz idő, otthon vagy a barátokkal tudtam tölteni. Egyik cimborám legénybúcsújára is elmentem, ami egy első alkalom volt. Egy Vegas nevű kis helyen tartották” – ecsetelte az ausztrál, megígérve, hogy később képeket is fog mutatni. „Jól esett ez a kis plusz szabadidő, de most örömmel tértem vissza.”

De Vries fizioterapeutáját örökölte meg

Egy információt is elárult az ausztrál arra vonatkozóan, ki segíti fizikai és mentális felkészülését a versenyhétvégéken. Korábbi trénere, Michael Italiano éppen idén került Yuki Tsunoda mellé. A csapaton belül nem variáltak, így Ricciardo ezentúl a kiszorított Nyck de Vries fiziójával, a korábban Pierre Gaslyt segítő Pyry Salmelával dolgozik együtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: