DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Laudához hasonlította De Vriest Tsunoda

Elképesztően precíz és alapos visszajelzéseket adott az autóról – ezt emelte ki az elküldött holland kapcsán a japán, aki több időt adott volna neki az F1-ben.

Mindössze tíz futam után küldte el múlt héten a Red Bull az AlphaTauritól Nyck de Vriest, akinek a helyét Daniel Ricciardo veszi át a hétvégi Magyar Nagydíjtól kezdődően. Helmut Markóék azzal indokolták a lépést, hogy a holland nem mutatott fejlődést, ezzel azonban nem értett egyet a csapattárs Yuki Tsunoda, aki szerint igenis jó munkát végzett De Vries és folyamatosan építette fel az önbizalmát.

Arra a kérdésre, hogy több időt kellett-e volna adni a korábbi F2-es és FE-bajnoknak, így felelt Tsunoda a Formula.hu jelenlétében a Magyar Nagydíj előtt tartott sajtóbeszélgetésen: „Igen. Ez csak tíz verseny volt, néhány közülük olyan pályán, amit nem ismert. Ugyanakkor értem a Red Bull álláspontját is és azt, amit mondanak. De úgy vélem, talán legalább a nyári szünetig megérdemelte volna az esélyt.”

f1-devries-tsunoda-alphatauri



Tsunoda elmondta: a korábbi pletykák miatt nem érte váratlanul De Vries elküldésének híre – egyébként épp a szimulátorban dolgozott, amikor értesült erről Christian Hornertől –, viszont így is meglepte a lépés gyorsasága. Elárulta: üzent neki a bejelentés után, és De Vries is válaszolt neki, mivel jó barátságot ápoltak.

 

Ami igazán lenyűgözte Tsunodát De Vriesben

A harmadik F1-es szezonját teljesítő pilóta azt is elmondta, miben volt szerinte igazán erős De Vries: „Különösen az edzések utáni visszajelzései, ahogy a mérnököknek magyarázta, miként viselkedik az autó. Még sosem láttam ilyen versenyzőt, nagyon konkrét dolgokat mondott, minden egyes részletet elmagyarázott. Érthető számomra, miért volt olyan sikeres a múltban, és ez egy olyan terület, ahol nekem még vannak korlátjaim és fejlődnöm kell. Nyck egy jó példa és referencia volt ezekben.”

„Elmondta, hol vannak korlátok, de egyúttal megoldási javaslatokat is mond, beleértve a jövőbeli fejlesztéseket illetően is” – magyarázta Tsunoda, akit amúgy különösen a tavalyi Abu Dhabi GP utáni tesztnap nyűgözött le igazán, s aki nem akárkihez hasonlította volt csapattársát: „Nemrég láttam a Rusht, és Niki Laudának voltak remek visszajelzései az autókról. Szóval talán olyan, mint Niki Lauda.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: