DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 13. szombat
F1

Albon a Ferrarinál? Vasseur reagált

Elismerően beszélt a Williams pilótájáról a Scuderia F1-es főnöke, de ez szerinte nem jelent semmit. Elmondta azt is, mi Leclerc és Sainz erőssége.

Az elmúlt hetekben elsősorban az olasz sajtóban kezdett terjengeni olyan pletyka, miszerint Alexander Albon lehet a Ferrari kiszemeltje a Formula-1-ben arra az esetre, ha nem hosszabbítanák meg Carlos Sainz 2024 végén lejáró szerződését. A feltevést erősítette az is, hogy a Williamsszel remeklő brit-thai pilóta korábban vezetett a Frederic Vasseur irányította ART-nél még a GP3-ban és a Formula-2-ben, azaz a Ferrari-vezér jól ismeri a versenyzőt. Ez azonban nem jelent semmit Vasseur szerint:

„Nem tudom, honnan ered ez a sztori” – fogalmazott a maranellóiak csapatfőnöke a Motorsport.com olasz kiadásának. „Versenyeztettem a múltban Albont és barátok vagyunk. Ha egy riporter azt kérdezi tőlem, hogy Albon jó munkát végez-e jelenleg, akkor a válaszom igen. De ez nem azt jelenti, hogy érdeklődnék az iránt, hogy leigazoljam. Úgy gondolom, Alexnek szerződése is van 2024-re a Williamsszel. A csapat sokat fektet be, szóval nincs gond.”

f1-albon-leclercVasseur azt is újfent kifejtette, amiről már többször beszélt idén, hogy jelenleg nem prioritás egyik versenyzőjük esetén sem a szerződéshosszabbítás, hiszen Sainznak és Charles Leclerc-nek is 2024 végéig érvényes a kontraktusa:

„Világossá tettem a szezon elején a csapatnak és a pilótáknak is, hogy előbb az istállót kell megismernem. Ez pedig hónapokat vesz igénybe. Van még egy évre szerződésük, szóval nem hiszem, hogy ez olyan téma, amiről most beszélnünk kellene. Nyilvánvalóan beszélni fogunk majd róla, de nem ez az első számú problémánk. A prioritás mindenki számára, hogy a csapatra koncentrál, különösen idén, nem szeretnék egyetlen zavaró tényezőt sem.”

 

Leclerc kivételes, Sainz konstans

A Ferrari-főnök egyúttal két pilótája erősségeiről is szót ejtett: „Leclerc rendkívüli dolgokra képes. Néha olyasmit csinál, amiről nem tudjuk, honnan szedi elő. Charles egy olyan versenyző, aki mindig a győzelemre gondol. Az autónk lemaradásban van a Red Bull-lal szemben, de így is azon gondolkodik, hogy megpróbáljon győzni.”

„Bizonyos helyzetekben láthattuk, hogy túlságosan is nyomja és átlépi a határokat. Próbálja kompenzálni a hiányosságokat stratégiával és azzal, hogy agresszív, amivel kockáztatja a hibákat. A feladatom az, hogy a helyes irányba tereljem, Ha az autónk arra képes, hogy másodikak legyünk vele, akkor azt el kell fogadnunk, miközben persze az is helyes, hogy nézzük, mi történik az élen.”

„Carlos rendkívül kiegyensúlyozott” – folytatta Sainzcal. „Képes menedzselni a tempóját, és ezt kicsit jobban csinálja, mint Charles. Nem erőlteti túl, ugyanakkor nincsenek olyan kiugrásai sem, mint Charles-nak, amikor például pole-pozíciókat szerez. Olykor közel van hozzá. Miamiban az utolsó kanyarig pole-t érő ideje volt. Limitálja a hibákat és mindig ott van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: