DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Nem számít lassú kezdésre Ricciardo

Nem tudja megmondani az ausztrál, milyen eredményre lehet képes az F1-es visszatérése alkalmával, de állítja: nincs rajta nyomás.

Az AlphaTauri múlt kedden jelentette be, hogy Daniel Ricciardo veszi át a mindössze tíz futam után elküldött Nyck de Vries helyét az AlphaTaurinál, azaz épp a Formula-1-es Magyar Nagydíjon láthatjuk ismét versenykörülmények között autóba ülni az ausztrált.

A többszörös nagydíjgyőztes legutóbb a tavalyi évadzárón állt rajthoz még a McLaren színeiben, azaz bő fél évet kihagyott, amely idő alatt persze folyamatosan edzett és a szimulátorban is formában tartotta magát – amely a jelek szerint jól sikerült, hiszen enélkül aligha győzte volna meg a Red Bullt a cseréről.

f1-ricciardo-redbull-2023_1



Az AlphaTauri ugyanakkor idén az egyik legkevésbé versenyképes konstrukció, az elküldött De Vries mellett Yuki Tsunodának is csak elvétve sikerült az AT04-essel a pontszerzés, így nagy kérdés, mire lehet képes Ricciardo.

„Eredményeket és teljesítményt várnak. De nehéz ezt meghatározni” – fogalmazott maga a pilóta, amikor a Formula-1 hivatalos honlapjára feltöltött videointerjúban erről kérdezték. „Úgy gondolom, amíg autóba nem ülök, nehéz megmondani, mi is lehet az. Egy nyolcadik hely? Vagy egy 14. helyezés? Nem gondolom, hogy nyomás lenne rajtam.”

„Lesz most két verseny, aztán a nyári szünet. Nem hiszem, hogy van olyasmi, amire azt mondják, hogy el kell érnem még augusztus előtt. Ugyanakkor nem számítok lassú kezdésre sem. Szeretném egyből felvenni a fonalat, valamint egyúttal használni azt, amit a kihagyásom során tanultam” – jelentette ki Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: