DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Nem tudtuk tartani a McLarent” – Hamilton

Főleg a gyors részeken érezte foghatatlannak Norrist a hétszeres F1-es világbajnok, aki főként a brit közönség támogatásának tudta be dobogóját.

Lewis Hamilton a hetedik helyről vághatott neki a Formula-1-es Brit Nagydíjnak, a startnál viszont pozíciót veszített Fernando Alonsóval szemben, amelyet viszonylag gyorsan visszaszerzett. Az igazi fordulatot azonban a táv kétharmadánál beküldött biztonsági autó hozta el a Mercedes-pilótának, aki addig még nem állt ki kereket cserélni, így kevesebb időveszteséggel ejthette meg a bokszkiállását, aminek köszönhetően többeket – így Oscar Piastrit is – átugrott és a harmadik pozícióban találta magát.

Az újraindítást követően a lágy gumikon még a kemény abroncsokat használó Lando Norrist is támadta néhány körig, de végül nem bírt a McLarennel, így maradt a harmadik Hamilton – aki aztán a leintés után elsősorban a szép számban kilátogató hazai szurkolóknak tudta be a dobogóját:

f1-hamilton-mercedes-silverstone_1



„Nem én csináltam, hanem a közönség! Silverstone ismét nagyszerű és lenyűgöző show-t produkált. Az itteni a legnagyszerűbb közönség, nagy-nagy köszönet mindenkinek a támogatást. Éreztem az energiát, a támogatást, ezért tudtunk visszaérni ide.”

„Egyúttal szeretnék gratulálni Landónak is és a McLarennek is” – folytatta Hamilton. „Ők voltak az első családom, náluk kezdtem, szóval látni őket, hogy ennyire erősek… Az az autó igen gyors volt a nagytempójú kanyarokban. Wow! Nem tudtam tartani a lépést, de volt egy jó kis csatánk az újraindításnál.”

„A rajt nem igazán sikerült jól számomra, de a közepes keverékű gumin teljesített hosszabb etap igazán remek volt. Úgy vélem, ez biztató számunkra csapatként tudni, hogy nem vagyunk annyira messze, csak tovább kell hajtanunk, és akkor elkaphatjuk az elöl lévő srácokat.”

A Norrisszal vívott csata kapcsán a hétszeres világbajnok hozzátette: „Amint átment a 14-es és 15-ös kanyarokon, elhúzott. Jó volt a teljesítményünk az alacsony tempójú részeken. Volt egy jó kis csatánk, de nem volt meg a sebességünk az egyenesekben. De nagyon örülök annak, hogy a hetedik helyről indulva harmadik lettem. Mega-mega munka volt ez, szóval óriási köszönet a csapatomnak: nagyszerű bokszkiállás, remek munka egész hétvégén – és imádom ezt a közönséget!” – fűzte hozzá Hamilton, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy a briteket képviselheti az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: