DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Nem félünk felbosszantani az embereket”

Az Aston Martin F1-es főnöke elmondta, miért döntöttek az óvás mellett Spielbergben. Mint rámutatott: igenis be lehetett tartani a pályahatárokat…

A vasárnapi Formula-1-es Osztrák Nagydíjon csak órákkal a leintés után vált véglegessé a futam eredménye, miután részben az Aston Martin óvása nyomán az FIA felügyelőinek bő 1200 potenciális négykerekes pályaelhagyást kellett megvizsgálniuk. Végül 83 esetben találták kihágást, ami nyolc pilóta utólagos büntetését eredményezte.

f1-alonso-aston-spielberg



Nem véletlenül épp az Aston kezdeményezte az óvást, Fernando Alonso és Lance Stroll ugyanis a büntetlen pilóták közé tartozott, sőt mindketten előre is léptek a célba érési pozíciójukhoz képest. Mike Krack csapatvezető elmagyarázta, miért vállalták be, hogy bohózatba forduljon a vasárnap este:

„Nem félünk attól, hogy felbosszantsuk az embereket, ha ezt a sport érdekében tesszük vagy az előnyünkre válhat. Tudtuk, hogy némi zűrzavart fog eredményezni, ha ezt megtesszük, de végső soron azt kell tennünk, ami helyes elsődlegesen a csapat számára, és ezért döntöttünk úgy, hogy benyújtjuk az óvást.”

Krack szerint az F1-es istállók tanulni fognak az esetből – ahogy megtették ők is a 2022-es verseny után: „Mi is megtanultuk a magunk leckéjét előző évben: tavaly kaptunk büntetést, így szombaton a versenyzőink füle attól vérzett, hogy mondogattuk nekik, hogy tartsák be a pályahatárokat, különben jönnek majd a büntetések. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy tíz pilóta nem kapott büntetést, szóval be lehetett tartani a pályahatárokat” – mutatott rá az Aston-főnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: