DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Leclerc: Utol fogjuk érni a Red Bullt

Egyértelműen a második legerősebb tempóval rendelkezett a Ferrari az F1-es Osztrák Nagydíjon: Leclerc szerint jó úton haladnak.

Az első nyolc futamon mindössze egy dobogót sikerült bezsebelniük a maranellóiaknak a 2023-as szezonban, ám a spielbergi hajszában komoly tempót láthattunk a két SF-23-tól. Charles Leclerc is hosszú idő után nyilatkozott elégedetten a hétvége lezártával: nem csak a második helyet tudhatta magáénak a futam leintését követően, de a pénteki időmérőn is mindössze öt századmásodperccel kapott ki a pole-pozíciót szerző Verstappentől.

f1-leclerc-redbull-ferrari-spielberg



„Nagyon fontos volt, hogy egy jó versenyünk legyen, ami sikerült” – nyilatkozott a monacói. „Az első etapunkban különösen óvatosnak kellett lennem a gumikkal. A hátsó kerekekkel valamiért jobban szenvedtem, így nehezebb volt életben tartani őket.” 

A kezdeti nehézségek után azonban összeállt a Ferrari tempója: „A második és a harmadik etapban már gyorsabb tudtam lenni. Sebességben még mindig bőven a Red Bull mögött vagyunk, sokat kell dolgoznunk ezen. Ennek ellenére pozitívnak érzem a fejlődésünket.”

 

Bizalom a csapatban

„Semmi kétségem afelől, hogy fejlődünk” – felelte Leclerc az SF-23-as teljesítményével kapcsolatos kérdésekre. „Már az utóbbi két-három futamon és érezhető volt a változás, de szükségünk volt a száraz körülményekre ahhoz, hogy a tényleges fejlődést láthassuk. Úgy érzem, jó irányba tartunk. Még sok mindenen kell dolgoznunk, mivel a Red Bull nagyon elöl jár, de utol fogjuk érni őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: