DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Leclerc hálás a Ferrarinak a fejlesztésekért

Tegnap magát ostorozta, ma a csapatát dicsérte Charles Leclerc, aki úgy érzi, hogy még mindig nagyon sok dolguk van, ha el akarják kapni a Red Bullt.

Saját maga és csapata idei legjobb eredményét érte el Charles Leclerc Ausztriában, aki természetesen a második helyét követően jelentősen lelkesebben nyilatkozott, mint a sprintet követően, amikor az önostorzás hatotta át szavait. A monacói kiemelte, hogy az új fejlesztések működése a jövőre nézve is meglehetősen biztató a számára:

„Szerintem pénteken és ma kihoztunk mindent a lehetőségeinkből, csak tegnap voltam lassabb. Jó érzés újra a dobogón lenni. Az autóra hozott fejlesztéseknek köszönhetően jobban éreztem magam e körülmények között, ami biztató a jövőre nézve” – mondta Leclerc, aki külön méltatta a csapat fejlesztési tempóját is: „A csapat remek munkát végzett annak érdekében, hogy előbb felkerülhessenek ezek az autóra, de persze még mindig bőven van dolgunk, mivel Max és Checo nagyon gyors.”

leclerc-austria-3



Leclerc egy ideig vezette is az Osztrák Nagydíjat, de mint elmondta, tudta, hogy nagyon nehéz lenne megtartani az első helyet: „A koszos levegőben nagyon szenvedünk, szóval megpróbáltam megszerezni a pályapozíciót még akkor is, ha tudtuk, hogy hosszú távon nehéz lenne Maxot magunk mögött tartani, tekintve, micsoda versenytempója van. Megpróbáltam, és bár nem volt elég, így is remek érzés újra a pódiumra állni, különösen azt követően, milyen nehéz néhány futam van mögöttem” – nyilatkozta a Ferrari versenyzője, aki lelkesen várja a jövő heti Brit Nagydíjat:

„Ez a kettő a két kedvenc nem-városi pályám. Silverstone-ban mindig remek eredményeink vannak, szóval remélhetőleg ki tudjuk használni a fejlesztéseket és kicsit nagyobb kihívást jelenthetünk a Red Bullok számára” – zárta szavait az Osztrák Nagydíj második helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: