DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Mercedes nem várta, hogy ilyen lassú lesz

Értetlenül áll a gyenge versenytempó előtt a Mercedes egész csapata: az okokat meg kell találni, közben pedig bízni abban, hogy a silverstone-i csomag újabb lépés lesz előre.

A Mercedesek a 7-8. helyen fejezték be az Osztrák Nagydíjat, Spielbergben csak negyedik erőnek tűntek az Ezüst Nyilak – nem meglepő tehát, hogy Hamilton és Russell sem az elégedettség hangján értékelte a versenyt. Pontosabban Hamilton egy valakivel elégedett volt: ifjú honfitársával, Lando Norrisszal, akinek elismerően szólt a teljesítményéről.

„Lando remek munkát végzett ma, a McLaren szupergyors volt. Nem vártuk, hogy ennyire erősek lesznek, de azt sem, hogy mi ennyire lassúak leszünk” – mondta a hétszeres világbajnok, majd hozzátette: „Ez a pálya rávilágított néhány területre, amin dolgoznunk kell. Nem a legjobb napjaink egyike volt…”

hamilton-norris



George Russell szintén dicsérte Norris és a wokingiak teljesítményét, s azt is kiemelte, hogy nem érti, miért esett vissza ennyire a Mercedes. Ráadásul nem csak a sebesség nincs rendben, hanem az autó viselkedése sem: „Egyáltalán nem olyan, mint szeretnénk, össze-vissza mozog. Itt kicsit rosszabb volt a helyzet, mint bármely másik pályán, a tempó viszont sokkal rosszabb volt, mint amire számítottunk. A végére kell járnunk.”

Russell abban bízik, hogy a silverstone-i fejlesztéscsomag egy újabb lépés lesz a jó irányba, s egyébként is van oka a bizakodásra hazai versenyét illetően: „Egyértelműen pályaspecifikus ez az egész, hiszen itt sehol sem voltunk, miközben ugyanezzel az autóval jók voltunk Kanadában és gyorsak tudtunk lenni Barcelonában. Ez jó előjel Silverstone előtt, mivel jobban hasonlít Barcelonára, mint ez a pálya.”

A csapatfőnök, Toto Wolff szintén a W14 mai teljesítményén kesergett: „Ma nem volt gyors az autó, és ez fájdalmas, mert nagyon jó felívelő tendenciát mutattunk, erre jön egy ilyen nap. Nem volt meg a tempó, és egyelőre nem tudjuk, miért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: