DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Schumacher készen áll beugrani Sargeant helyére

Keményen dolgozik azon, hogy újra F1-es ülést kapjon, és bevállalná a szezon közbeni beugrást is – még ha ezt ő maga sem érzi valószínű forgatókönyvnek.

Mick Schumacher a Haasnál eltöltött két szezon után nem kapott ugyan ülést a Formula-1-es rajtrácson, viszont a Mercedes teszt- és tartalékpilótájaként így is a körforgásban maradt. Elsősorban a szimulátorból segíti az istálló munkáját, de néhány hete a Pirelli barcelonai gumitesztjén az igazi W14-esbe is beülhetett.

f1-mick-schumacher-mercedes-2023_1



A németet rendszeresen dicséri Toto Wolff csapatvezető, és folyamatosak azok a pletykák is, miszerint a Mercedes-főnök igyekszik beprotezsálni védencét valahova. Bár a pletykákban az AlphaTauri is felmerült, a Red Bull ellenállt a híresztelések szerint, a legtöbbször pedig a Williams jön szóba opcióként – még úgy is, hogy akár az évad közben leváltanák az olykor megvillanó, de többször is hibázó újoncot, Logan Sargeantet.

Schumachert a német RTL kérdezte arról, hogy készen állna-e újra F1-es autóba ülni: „Mindig készen állok. Higgyétek el: rendkívül keményen dolgozok azon, hogy remélhetőleg rövidesen újra autóba ülhessek. Legkésőbb jövőre el kell jönnie ennek az időnek. Biztos vagyok benne, hogy valami kialakul a közeljövőben” – fogalmazott a fiatal pilóta.

Arra a kérdésre, hogy beugrana-e akár év közben is Sargeant helyére, így reflektált: „Megcsinálnám” – jelentette ki Schumacher, aki azonban gyorsan leszögezte, hogy nem túl nagy ennek az esélye: „Valószínűtlen, hogy bármi ilyesmi fog történni. Végső soron vannak szerződések, amelyekhez javarészt tartják magukat. Alapvetően úgy gondolom, bármely csapat jó opció.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: