DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nincs magyarázata a Q1-es búcsúra Leclerc-nek

„A bal kanyarok vezethetetlenek voltak” – ennyit tudott megállapítani az egyszer kis híján autót is törő monacói. Alaposan át fogják nézni a Ferrarit.

Hemzsegett a meglepetésektől az F1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzése, de alighanem a legnagyobb szenzációt az okozta, hogy Charles Leclerc már a Q1-ben búcsúzott és mindössze a 19. pozícióba kvalifikálta magát. A legkétségbeejtőbb pedig az lehet a ferraris számára, hogy egyelőre megmagyarázni sem tudta annak az okát, miért küszködött ennyire az autóval:

f1-leclerc-ferrari-barcelona



„Nincs válaszom. Egyelőre annyit tudok mondani, hogy a bal kanyarok vezethetetlenek voltak” – fogalmazott az időmérő után az F1 TV-nek. „A jobb kanyarokban nagyon hasonló volt az érzés a ma délelőttihez, de valami nem működött a bal kanyarokban, amit ki kell elemeznünk és meg kell értenünk, mert nagyon messze vagyunk attól, mint amire számítottunk.”

Leclerc eleinte a gumikra gyanakodott, de kiderült, hogy nem azokkal volt probléma: „Az első szettnél azt gondoltam, a gumikkal van valami, de aztán a második szetten ugyanolyan volt az érzés. Egyszerűen nem volt tapadásom a bal kanyarokban hátul, szóval alaposan át fogjuk ellenőrizni az autót, és nagyon meglepődnék, ha mindent rendben találnánk. Még a délelőtti trükkös körülmények között is elég jól éreztem magam az autóban, úgyhogy valami nem stimmelt.”

A monacói pilóta azt is elárulta, hogy egy ízben kis híján balesetet is szenvedett, annyira vezethetetlennek érezte a fejlesztésekkel felszerelt SF-23-ast: „Rengeteg necces pillanatom volt, sőt még az első piros zászló alatt is majdnem elveszítettem az irányítást az autó felett, kis híján a sóderágyba raktam egy bal kanyarban. Ez roppant mód furcsa viselkedés, úgyhogy át fogjuk nézni az autót” – fogalmazott Leclerc.

Leclerc hozzátette: csak apróságot változtattak az autó beállításán a harmadik szabadedzésen, úgyhogy nem azon múlt a kiesése. Azt is megjegyezte, hogy annyira lassú volt, hogy meg sem lepődött, amikor közölték vele, hogy nem jutott tovább a Q1-ből. A csapattárs Carlos Sainz egyébként a második helyen zárta a barcelonai szombatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: