DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz mentette a Ferrari becsületét az időmérőn

Míg csapattársa a 19. helyen zárt szombaton, addig a spanyol a második pozíciót szerezte meg Barcelonában. Úgy érzi, hogy a lehető legjobb helyen végzett.

A Spanyol Nagydíj időmérője meglepetésekkel tarkított volt, melyek közül az elsőt Charles Leclerc Q1-es kiesése okozta. Ennek ellenére csapattársa, Carlos Sainz az első sorba kvalifikált, igaz hátránya közel fél másodperc volt a pole-pozíciós Max Verstappen mögött. A hazai nagydíján versenyző pilóta boldogan értékelt a szombati napot követően:

„Szükségem volt rá, nagyon szoros volt. A körülmények is problémásak voltak, még a Q1-ből, Q2-ből való kijutás sem ment nehézségek nélkül, a Q3-ban pedig egyetlen szettem volt egy jó körre” – magyarázta Sainz, akit 84 ezreden belül követett a Lando Norris-Pierre Gasly-Lewis Hamilton trió.



„Valószínűleg ez volt az egyik legtrükkösebb időmérőm Barcelonában a körülmények miatt, de megcsináltuk. A lehető legjobb helyen vagyunk a holnapi napra, és most már koncentrálhatunk arra, hogy megszerezzük a dobogót holnap.”

A Ferrari pilótája szerint a legjobbat hozta ki magából: „Úgy éreztem, hogy nagyon jól vezettem. Mindig egy tized itt, egy tized ott, de mindent beleadtam, semmi sem maradt bennem ma. Nagyon szoros volt ma a McLarennel, Alpine-nal, Mercedesszel, Astonnal, igazából mindannyian egy csoportban vagyunk ezen a hétvégén, úgyhogy a második hely volt a legjobb, amit ma meg tudtam szerezni” – összegzett a spanyol, mielőtt anyanyelvén megköszönte a hazai szurkolók támogatását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: