DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Különleges kör kell a Red Bull legyőzéséhez – Leclerc

Bár Charles Leclerc és Carlos Sainz továbbra is a bikákat érzi favoritnak, a hazai nagydíjára készülő monacói szerint az időmérőn lehet esélyük elkapni őket.

Még maguk a Red Bull-osok is arra számítanak, hogy a 2023-as szezonban a hétvégi Monacói Nagydíjon lehetnek a legsebezhetőbbek egyfelől a nyomvonalnak, másfelől az időmérő kiemelt jelentőségének köszönhetően. A kvalifikációkon ugyanis korántsem tűntek mindig verhetetlennek Max Verstappenék – főleg a Ferrarival szemben, amely Charles Leclerc révén Bakuban pénteken és szombaton is elhozta a rajtelsőséget előttük.

Leclerc ennek ellenére nem érzi magukat favoritnak, bár azt elismerte, hogy ha minden összeáll, szombaton elkaphatják az éllovasokat: „Hogy őszinte legyek, továbbra is azt gondolom, hogy a Red Bull az a csapat, amelyet le kell győzni. Egy különleges körrel talán legyőzhetjük őket az időmérőn. A versenyen rettenetesen gyorsak. Viszont egy ilyen pályán rendkívül nehéz előzni. És nem is csak a Red Bull a gyors: az Aston Martin is ott lesz a harcban, a Mercedes egy másképp kinéző autóval érkezett, amit kíváncsian várok, hogy hogyan fog teljesíteni. Meg kell látnunk, hogy hol állunk és mi lesz lehetséges.”

f1-leclerc-ferrari



A hazai nagydíjára készülő ferraris – akinek sosem volt még szerencséje Monacóban – érezhetően izgatottan várja a szombatot: „Bármikor érkezünk erre a pályára, minden arról szól, hogy lépésről lépésre közelítsük a határokat az időmérőig, ahol aztán mindent beleadunk, és az hihetetlen érzés. Lenyűgöző az az izgalom és adrenalin, ami elfog, ahogy körbemész ezen a pályán. Kicsit a gokartos időkre emlékeztet, ahol nem igazán van idő gondolkodni, mert nincsenek egyenesek: kanyar követi a kanyart egymás után. Egyszerűen csak izgalmas, és valószínűleg ez az év legjobb időmérője.”

 

Sainz egy dobogónak is örülne

Eközben a csapattárs Carlos Sainznak jó emlékei vannak Monte-Carlóról, hiszen az előző két évben egyaránt másodikként végzett: „Mindig imádok itt lenni. Kétszer voltam már második. Úgy gondolom, itt az ideje rámenni és megszerezni az első helyet, de ha nem, egy dobogó idén is jó lenne.”

Abban viszont a spanyol is egyetértett Leclerc-rel, hogy Verstappenék az esélyesek a mostani hétvégén is: „Pályától függetlenül a Red Bull a favorit, hiszen nem arról van szó, hogy lassúak lennének. A lassú tempójú részeken is azt mondanám, hogy ugyanolyan gyorsak, mint mi, és a huplikon és a kerékvetőkön is jók, mindenhol jók. Szóval szerintem most is ők az esélyesek, de valóban úgy érzem, hogy ha mindent összerakunk ezen a hétvégén, akkor elérhetünk némi fejlődést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: