DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

„Az ő szerencsétlensége volt Checo szerencséje”

A Red Bull csapatfőnöke a bakui futam után beszélt arról, hogy miért hozták ki Verstappent, és hogy mit gondol egy esetleges házon belüli bajnoki harcról.

A bakui hétvége egyik legfontosabb pillanatát az adta, amikor Nyck de Vries balesete után Max Verstappen végrehajtotta a bokszkiállását, majd ezt követően megérkezett a pályára a biztonsági autó, így az eddig ki nem álló Sergio Perez is új gumikat kapott, ezzel időt és pozíciót nyerve.

A Red Bull csapatfőnöke elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az egyértelműnek tűnő helyzet ellenére kihozzák Verstappent: „Teljesítmény szempontból optimális volt a kiállás ideje” – idézi Christian Hornert a RacingNews365. „De Vries nem ütközött a falnak, a motor még mindig működött, és számunkra úgy tűnt, hogy ki fog tolatni, és onnan indul.”



Horner elmondta, hogy az elévágás veszélyével is számolniuk kellett a döntés kapcsán, de úgy látja, hogy egy szezon során ezek a dolgok kiegyenlítődnek, hiszen mindenkivel előfordulhat ilyesmi. Verstappenre utalva pedig hozzátette: „Az ő szerencsétlensége volt Checo szerencséje.”

Szabad volt a csata a győzelemért

A brit elmondása szerint versenyezhettek egymással a pilóták: „Nagyon keményen hajtották egymást. Megengedtük, hogy versenyezzenek, elmondtuk a futam előtt, hogy amíg tisztán tudják csinálni, addig szabadon versenyezhetnek.”

Mindezek mellett dicsérte is Perezt és Verstappent Horner: „Mindig kiemelkedő volt ezen a pályán, nem tudom, hogy mi van Azerbajdzsánnal, de ő mindig nagyszerű itt” – mondta a futam kapcsán győztes pilótájáról a brit. A 49 éves csapatfőnök a második helyen végző hollandról sem feledkezett meg: „Behozta másodiknak, és nyomta, ahogy tudta.”

Lesz-e bajnoki csata házon belül?

A huszonötödik kettős győzelmét szerző csapatnál felmerülhet a kérdés, hogy hogyan zajlana egy belső világbajnoki küzdelem. Az erre utaló kérdésre Horner igyekezett óvatos választ adni. „Nagyon korán van a szezonban ahhoz, hogy a bajnokságokra figyeljünk, azon kívül, hogy megnézzük, hogy a mögöttünk levő csapatok hogy állnak.”

„Ez volt a negyedik győzelmünk ebben a szezonban, megnyertük a sprintversenyt is, úgyhogy ezt kell folytatnunk” – összegezte a brit, akinek pilótái 93 és 87 ponttal vezetik az egyéni tabellát, míg a Red Bull már majdnem 100 pontos előnyre tett szert a második Aston Martin előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: