DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

De Vries: Hiszek benne, hogy jobbra fordulnak a dolgaim

Az AlphaTauri holland versenyzője magára vállalta a felelősséget az Azerbajdzsáni GP-n elkövetett hibájáért, valamint hisz az eredményesebb folytatásban.

A péntek esti időmérő edzést leszámítva az előzetes várakozásokkal ellentétben meglehetősen csendesen alakult a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíj, a bakui aszfaltcsík betonfalai ezúttal csupán egyetlen áldozatot követeltek Nyck de Vries személyében. Az AlphaTauri holland újonca pocsék hétvégét tudhat maga mögött, hiszen a pénteki kvalifikáción is autót tört, a szombati sprintfutamon pedig saját csapattársával, Yuki Tsunodával akaszkodott össze, így újabb hibája „méltó” befejezése volt az azeri kirándulásnak. De Vries a futamot követően vállalta a felelősséget hibájáért.

„Teljes mértékben az én felelősségem az ütközés, egy totálisan buta és szükségtelen baleset volt, ez minden, amit mondani tudok. Most már a jövőre kell koncentrálnunk, szerencsére a következő hétvégén ismét futam lesz. Abban a kanyarban olyan, mintha elindulna feléd a fal, én pedig túl közel mentem hozzá. Ahogy mondtam, senki mást nem hibáztathatok magamon kívül az esetért” – mondta a helyszínen tartózkodó riportereknek De Vries.



A holland érkezését nagy várakozások előzték meg a Red Bull-család háza táján, sokan már egyenesen a nagycsapatba vizionálták az F2 és a Formula-E korábbi bajnokát, az újonc azonban egyelőre messze elmarad csapattársa, Yuki Tsunoda teljesítményétől. „Azt gondolom, hogy így is rengeteg pozitívumba kapaszkodhatok, Dzsidda óta pedig bizonyos esetekben a tempóm is rendben van, de ilyen-olyan okok miatt eddig egyelőre nem sikerült ezt eredményekre váltanunk. Nyilván nehéz ezt így megemészteni, de emelt fővel kell folytatnom a munkát, és hiszek benne, hogy a dolgok jobbra fordulnak majd” – zárta csalódottan De Vries.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: