DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Alonso: Most jön a szezon érdekes része!

Fordulatos fejlesztési versenyre és pályáról pályára ingadozó erőviszonyokra számít az európai futamoktól a kétszeres F1-es világbajnok.

Az idény eddigi egyértelmű meglepetése a Formula-1-ben az Aston Martin, amely Bahreinben és Szaúd-Arábiában egyértelműen a második legjobb csapatnak számított a Red Bull mögött. Az Ausztrál Nagydíjon aztán a Mercedes némileg meggyőzőbb teljesítményt mutatott, ám Fernando Alonso így is bezsebelte zsinórban harmadik dobogós helyezését 2023-ban.

A spanyol pilóta úgy érzi, az európai fordulóktól kezdődően sokkal változóbbak lesznek az erőviszonyok, köszönhetően a fejlesztéseknek, amelyekből a Mercedes Imolában tervezi bevezetni az első jelentősebb újításokat, míg a Ferrari úgyszintén tervez hasonlót már Bakutól kezdődően – Alonso így felelt arra a kérdésre, hogy fej fej melletti versenyfutást vár-e a Mercedesszel:

f1-alonso-dzsidda-mercedes-aston_1



„Úgy fest, az időmérő rendkívül fontos most, mert a versenytempó nagyon hasonló, és szerintem most lépünk be a szezon igencsak érdekes szakaszába: melyik csapat lesz képes gyorsabban fejleszteni az autóját?” – idézi az Aston pilótáját a Motorsport.com „Úgy vélem, az első három Európán kívüli versenyre nehéz fejlesztéseket és ilyesmiket hozni. Mostantól viszont talán azt láthatjuk majd, hogy versenyről versenyre változik kissé a csapatok szintje attól függően, ki tud olyan újítást hozni, amely elég jól működik.”

 

Mostantól minden csak plusz az Aston Martinnak

Alonso arról is beszélt, hogy a riválisaiknak sokkal több tapasztalatuk van az élmezőnyben való fejlesztési versenyben, mint az Astonnak, ezért úgy érzi, már akkor is elégedettek lehetnek a 2023-as évaddal, ha esetleg a továbbiakban lehagynák őket:

„Boldog napok ezek. Nem számítottunk dobogóra, talán az egész szezonban sem, erre három verseny alatt hármat szereztünk. Szóval minden, ami most jön, már csak plusz” – mondta el a 41 éves pilóta.

„Minden lehetőséget kihasználunk, miközben tanulnunk és fejlődnünk kell csapatként most akár a pályán kívül is, mert a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes ellen harcolunk – olyan csapatokkal, akik hozzászoktak az ilyen fejlesztésekhez. Úgyhogy egyelőre ez talán még csak a tanulási folyamat. Szóval szerényen állunk 2023-hoz, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: