DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

„Nem lesznek radikális változások” – Vasseur a Ferrariról

A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint nem fognak előállni egy B autóval, megvan a fejlesztések ütemterve, azok mentén fognak haladni.

Nem eszközöl radikális változtatást idei autóján a Ferrari: Carlos Sainz még a Szaúd-arábiai Nagydíj után pendítette meg, hogy szerinte az egész koncepció rossz, és Melbourne-ben sem volt igazán versenyképes a társaság, Ezt követően kérdezték meg Fred Vasseur csapatfőnököt, hogy kidobják-e a mostani autót és hoznak-e egy teljesen újat, amire határozott nemmel felelt.

„Nem, nem hinném, hogy radikális változtatásaink lesznek” – idézi Vasseur szavait a RacingNews365.com.

230034-scuderia-ferrari-australian-gp-friday_resize



„Nem lesz B autónk, ha így akarjuk nevezni, nem állunk elő valami teljesen újjal. Ezt a mostanit fogjuk fejleszteni, és megpróbáljuk a lehető legnagyobb mértékben fejleszteni” – tette hozzá a csapatfőnök, aki szerint a költségvetési korlátozások között nem nagyon fér bele egy B autó elkészítése.

„Megvan a fejlesztéseink ritmusa, és ragaszkodni fogunk az erről szóló tervünkhöz. Bakura nem nagyon jön semmi, mert ott a sprintformátum, és a speciális aerocsomag miatt nem a legkönnyebb ezeket bevetni, de jönnek frissítések Miamiba, Imolába, Monacóba nem, de Barcelonába igen. Már most is eszközöltünk változtatásokat az autó egyensúlyát és vezethetőségét érintő területeken, és sokkal jobb lett a helyzet Melbourne-re, úgyhogy ebbe az irányba megyünk tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: