DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Tsunoda válthatja Perezt? Főnöke szerint igen

Persze még nem most, hanem csak 2025-ben, mindenesetre az AlphaTaurit irányító Franz Tost úgy véli, jó irányba halad a japán F1-es pilóta.

Azok után, hogy Pierre Gasly átigazolt az Alpine-hoz, felmerülhetett kérdésként, hogy vajon ki lesz az AlphaTauri vezérpilótája: a harmadik Formula-1-es szezonját kezdő Yuki Tsunoda vagy az újonc, de más szériák tekintetében rutinosabb Nyck de Vries?

A 2023-as idény első versenyein egyelőre egyértelműen Tsunoda felé billen a mérleg nyelve: a japán Bahreinben és Dzsiddában is épp csak lecsúszott a pontszerzésről a 11. helyével, amit a meglehetősen gyengének tűnő AT04-essel ért el, Melbourne-ben viszont Carlos Sainz büntetésével össze is jött neki a csapat első idei vb-egysége.

f1-tsunoda-alphatauri-aus



A japán teljesítményét látva az AlphaTauri csapatvezetője, Franz Tost egészen odáig ment az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén nyilatkozva, hogy azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Sergio Perez szerződésének 2024 végi lejárta után a Red Bull neki fog bizalmat szavazni a második ülést illetően Max Verstappen oldalán.

„Yuki eddig két rendkívül erős versenyt futott idén. Roppant elégedett vagyok vele. Nem az ő hibája, hogy még nem vagyunk versenyképesek. Amennyire tudom, Sergio Pereznek a következő évre is van még szerződése. Annyit mondhatok, hogy Yuki jó úton halad, minden tekintetben fejlődött. De úgy gondolom, 2024-ben újra az AlphaTaurinál kellene vezetnie. 2025-ben pedig szerintem végre készen fog állni a Red Bullra” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Tost, akit a Crash.net portál idéz.

 

„Megaszívás” volt az F1-es Ausztrál Nagydíj megszakítása

Tsunoda egyébként az Albert Parkban akár többet is szerezhetett volna az említett egy pontnál, ugyanis az utolsó állórajtos újraindítást követően egészen az ötödik helyig jött fel – csak aztán az újabb megszakítás és a sorrend visszaállítása vele is kibabrált, ami miatt ideges is volt a pilóta:

„A piros zászló nélkül ötödik lettem volna. Ezek a dolgok azután történtek mögöttem, hogy megelőztem Pierre-t, szóval az incidensek nélkül is ötödik voltam. Úgyhogy megaszívás volt a piros zászló, óriási kár, rendkívül frusztrál, hogy tizedik lettem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: