DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Perez: Elfogadhatatlan, ami történt

Egy jól induló hétvége ment a kukába az F1-es Ausztrál Nagydíj szombatján a pilóta szerint. Marko úgy érzi, a mexikói kihozta a legtöbbet a futamból.

Karrierje egyik legpocsékabb napját teljesítette a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj szombatján Sergio Perez. Már a harmadik szabadedzésen is többször kicsúszott és megjárta a sóderágyat, az időmérő első felvonásának legelején pedig a kavicságyban is ragadt egy hasonló hibát követően.

A Red Bull házán belül sem volt összhang azzal kapcsolatban, mi is történt pontosan: a mexikói fékegyensúly-problémákról beszélt mindkét tréning esetén, Helmut Marko ugyanakkor arra utalt, hogy a kvalifikációs megcsúszás inkább a hűvösebb idő és a nemrég felszáradt aszfalt okozta trükkös körülményeknek volt inkább betudható.

f1-perez-redbull-aus



Akárhogy is, Perez úgy érzi, nem férnek bele az olyan napok, mint a melbourne-i szombat: „Nagyon-nagyon rossz hétvége volt. Ami szombaton történt, az elfogadhatatlan” – fogalmazott a RacingNews365.com által idézett pilóta. „A végére kell járnunk, mi történt, mert úgy éreztem, addig egy egész jó hétvégét építettünk fel. Rendkívül keményen dolgoztunk, hogy felkészüljünk a nagydíjra, aztán ez teljesen hátravetett minket és minden önbizalmunk elszállt.”

„Alapvetően szerintem a győzelemért harcolhattunk volna, az ötödik hely így kármentésre volt jó” – mondta el Perez, aki szerint ennél több nem volt a futamában a bokszból indulva.

 

Marko jóvátételről beszélt

A vasárnapi futam után a Red Bull F1-es tanácsadója, Marko is dicsérte Perezt, külön kiemelve, hogy a némi csapaton belüli feszültséget is eredményező dzsiddai leggyorsabb körös „incidens” után az övé lett a bónuszpont az Albert Parkban:

„Ez nem az ő hétvégéje volt, de megszerezte a versenyben futott leggyorsabb kört, ami egyfajta jóvátétel Dzsidda után, ahol természetesen szintén akarta azt. A legtöbbet hozta ki a futamból. Tudtuk, hogy nem könnyű itt az előzés, sőt talán kifejezetten nehéz is, s már a verseny előtt számoltunk a hatodik-hetedik helyezéssel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: