DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nincs harag: Kiállt Gasly mellett a csapata

A McLaren mögé szorult az Alpine, de Gaslyt megvédte csapatfőnöke, aki szerint megoldhatatlan helyzetbe került a francia a harmadik rajtnál.

Katasztrofális véget ért az Ausztrál Nagydíj az Alpine számára, miután a harmadik állórajtot követően Pierre Gasly az 1-es kanyar bukóterébe kényszerült, majd a pályára visszatérve ütközött csapattársával, így kettős pontszerzés helyett kettős kieséssel távozik az istálló Ausztráliából. Ráadásul e sorok írásakor még nem született meg a stewardok döntése a felelősséget illetően, és ha Gaslyt találják majd hibásnak, az jó eséllyel egyfutamos eltiltást is jelent majd a számára a büntetőpontjai miatt.

gasly-melbourne-2



Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer a sajtó képviselői előtt megvédte pilótáját, akiről Esteban Ocon elmondta, hogy a verseny után bocsánatot kért tőle a történtekért. „Kit lehetne hibáztatni egy ilyen esetért? Persze visszatekintve könnyű azt mondani, hogy persze, nem kellett volna ütköznöd! De vannak helyzetek, amikor nem tudod elkerülni az ilyesmit” – nyilatkozta a szemlaki származású csapatvezető.

„Nézzük csak meg, mi történt: Pierre visszatér a pályára, autók vannak körülötte, de nem tud rendesn gyorsítani, mert koszosak a hátsó kerekei. Így a gyorsulása nem olyan, mint a mögötte lévőké, egy autó elmegy mellett jobbról, egy másik is megpróbálja ezt, a harmadik balról megy el mellette, végül bármit is tesz, nekimegy valakinek.”

Az Alpine jelenleg a szezont tragikusan kezdő McLaren mögött áll a pontversenyben, noha a baleset nélkül a Ferrari közelében lehettek volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: