DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll már menne Ausztráliába

A kanadai versenyző igyekezett a pozitívumokkal foglalkozni a dzsiddai futamot követően, annak ellenére, hogy kiesett. Kissé meglepte a biztonsági autó.

Ugyan a Szaúd-arábiai Nagydíjjal kapcsolatban inkább a másik Aston Martin mozgatta meg a száguldó cirkusz világát, miután Fernando Alonsót megbüntették a versenyt követően, azonban csapattársa, Lance Stroll még rosszabbul járt, hiszen végig sem tudott menni a futamon.

„Az első körben megelőztük Sainzot, aztán negyedik helyen voltunk, jól éreztem magam az autóban, de utána 6-7 körön keresztül folyamatosan teljesítményt vesztettem. Körről körre rosszabb lett, aztán megadta magát” – fejtette ki a megállás okát a kanadai a Formula.hu jelenlétében.



Kiesésekor azonnali megállásra kérték Strollt a csapattól, amelynek eleget is tett, sőt, egészen a pálya szélére is le tudott húzódni egy megnyitásnál. Az Aston Martin versenyzője kicsit meglepődött a biztonsági autó beküldésén, azt is elsorolta, hogy mi okozhatta azt: „Volt előttem egy daru, nem voltam teljesen lent a pályáról, az autó egy kicsit szabadon volt. Őszintén szólva nem pontosan láttam, hogy hol voltam a pályán, úgyhogy nem tudom.”

Összegzésül próbálta a jó dolgokat megfogni Stroll: „Nagyon sok pozitívumot tudunk erről a hétvégéről vinni, úgyhogy mehetünk Melbourne-be.” A kanadai pilóta a pontverseny hetedik helyéről várhatja a két hét múlva elérkező Ausztrál Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: