DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen a modern F1 Sennája?

A McLaren korábbi koordinátora, Jo Ramirez látni véli a hasonlóságot a háromszoros világbajnok brazil legenda és a címvédő holland között.

Max Verstappen ott kezdte a 2023-as szezont, ahol tavaly abbahagyta: domináns győzelmet aratott a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon. A Red Bull ráadásul kettős diadalt ünnepelhetett, így sokan már most odaadják a harmadik címet a hollandnak – sőt, George Russell szerint az energiaitalosok az összes futamot megnyerhetik idén.

Ez utóbbit ugyan nem jelentette ki, de abban Jo Ramirez, a McLaren egykori koordinátora is egyetértett, hogy Verstappen a legbiztosabb tipp a végső sikerre:

f1-verstappen-redbull-bahrein-win



„A legbiztonságosabb. Nagyon jó a srác. Felvette Ayrton Senna szerepét a modern F1-ben, s azzal az autóval, azzal a csapattal és Adrian Newey-val szinte verhetetlen” – nyilatkozta az AS hasábjain Ramirez, aki 1984 és 2001 között dolgozott a Formula-1-ben a McLaren koordinátoraként, azaz Ayrton Sennát is jól ismerte.

A nyugdíjas szakember azt is elmondta, hogy szerinte miért nincs esélye hosszú távon Verstappen ellen a Red Bull-os társának, Sergio Pereznek: „Checo is nagyon jó, de hiányzik belőle az a gyilkos ösztön, ami Maxban megvan.”

 

Már régen is lassú volt a McLaren

Ramirez természetesen egykori alakulata, a McLaren gyenge szezonrajtjáról is elmondta a véleményét. A szakember rámutatott: az ő idejében is előfordult, hogy a wokingiak fejlesztései lassan érkeztek meg, mint ahogy idén is csak Bakura készül el az első jelentősebb csomag, amellyel valójában a szezont kezdeniük kellett volna.

„Kár értük. Nagyon lassúak a fejlesztések terén. Még az én időmben is mindig késtünk, amikor a következő évi autón dolgoztunk. Ron Dennist mindent a legapróbb részletekig ellenőrizni akart, és gyakran előfordult, hogy ott találtak magunkat letolt gatyával, amikor elkezdődött a bajnokság, mert nem álltunk készen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: