DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Így is jobban kezdhetünk, mint tavaly

A McLaren pilótája állítja: tudták előre, hogy nehéz lesz a szezonkezdetük az F1-ben, de a brit szerint így is előrébb tartanak, mint egy éve.

Pocsékul sikerült a szezonnyitó Formula-1-es Bahreini Nagydíj a McLaren számára: Oscar Piastri már a verseny első fázisában kiesett, a szintén gondokkal sújtott Lando Norris pedig utolsó célba érkezőként látta meg a kockás zászlót.

A wokingiakat azonban nem érte meglepetésként a kudarc, hiszen már a csapatbemutatójukon jelezték, hogy nem teljesen elégedettek a 2023-as autójuk kezdeti verziójával, s a teszten is elmondták, hogy nem sikerült elérniük a fejlesztési céljaikat, s majd a Bakuban érkező újításcsomaggal tehetnek egy lépést előre.

f1-norris-mclaren-bahrein_1



Norris is elismerte, hogy tudták, hogy gyenge lesz a rajt: „Pontosan tudtuk, milyen autónk lesz, mennyi leszorítóerőt találtunk, és így tovább. Szóval mindig elég jól átlátjuk, hol is állunk a saját autónkkal, csak azt nem tudhatjuk, hogy mit csinált és mennyi időt talált mindenki más” – idézi szavait a RacingNews365.com szakoldal.

 

Így is jobb lesz az F1-es idénykezdet?

Bár a McLaren leszerepelt Bahreinben, Andrea Stella csapatvezető így is talált okot az optimizmusra, mindenekelőtt a tempót illetően: szerinte akár mindkét autóval pontot szerezhettek volna a problémák nélkül. Abban Norris is egyetért főnökével, hogy az eddig látottak ellenére is jobban indulhat a szezonjuk, mint a 2022-es, amikor ugyancsak nulláztak a nyitányon, majd Dzsiddában már befértek a top 10-be:

„Úgy vélem, így is jobb lehet a szezonrajtunk, mint ahol tavaly voltunk. Úgy gondolom, tettünk egy lépést a helyes irányba, de nem vagyunk elégedettek. Az ötödik-hatodik-hetedik legjobb csapat vagyunk vagy ilyesmi, de az a csapat szeretnénk lenni, aki előrefelé lépdel és semmiképp sem hátra. Azt gyanítom, mindenképp kemény lesz a szezon, amíg nem jutunk túl ezeken.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: