DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Dupla pontszerzés lehetett volna” – a rémálom ellenére is bizakodó a McLaren

A lebőgést jelentő bahreini szereplés ellenére is látja a fényt az alagút végén a wokingiak új F1-es főnöke: szerinte a tempójuk felülmúlta a várakozásokat.

Borzalmas hétvégét és főleg versenyt produkált a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a McLaren: műszaki problémák miatt Oscar Piastri meg sem látta a kockás zászlót, Lando Norris pedig az utolsó pozícióban futott be. A leszereplés ellenére azért így is talált pozitívumot a hétvégi produkcióban a wokingi istálló új csapatvezetője, Andrea Stella, aki szerint a tempójuk felülmúlta az elképzeléseiket:

„Úgy gondolom, a legpozitívabb része a hétvégének, hogy a problémák nélkül Landónak jó esélye lett volna a pontszerzésre” – idézi Stella szavait a RacingNews365.com. „Az autó tempója a futamon még a várakozásokat is kissé felülmúlta. Úgy gondolom, a versenyen annak a munkának is láthattuk némi gyümölcsét, amit annak érdekében végeztünk, hogy jobb legyen az összhang az autó és a gumik között.”

f1-mclaren-bahrein-2023



„Egyértelműen erős helyzetben volt Lando ezzel, de Oscarnak is elég jó volt a gumikopása az első etapjában, előzgetett autókat. Rendkívül szoros futam volt, szóval mindkét autóval a pontszerzők között végezhettünk volna – ez a legbiztatóbb vetülete a hétvégének. A verseny biztatóbb volt, mint amire számítottam. Mielőtt idejöttünk, azt gondoltam, a Q3 és a pontszerzés is nehezen elérhető lesz, de sokkal közelebb voltunk hozzájuk, mint hittem.”

„A másik szempont, amit figyelembe kell vennünk, hogy a középmezőnyben, és nem is csak ott, igazából a Red Bullt leszámítva a teljes mezőnyben roppant szoros. Szóval úgy vélem, hogy ha jól versenyzünk és sikerül a terveinknek megfelelően néhány tizedet javítanunk az autón, akkor remélhetőleg rövidesen élvezetes versenyeink lehetnek.”

 

Továbbra is a fejlesztésektől várja a megváltást a McLaren

A wokingiak már a februári csapatbemutatójuk óta jelezték, hogy nem elégedettek azzal az autóval, amivel nekivágnak a 2023-as évadnak, s a szezon elején érkező fejlesztéseiktől várják az előrelépést több téren is. Stella most megerősítette, hogy az idény negyedik állomásán, az Azerbajdzsáni Nagydíjon érkezik a várva várt nagy csomag, de már a következő két futamon is lesznek újításaik:

„Néhány apró fejlesztés már Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is érkezni fog. Nem feltétlenül lesznek észrevehetők, de teljesítményjavulást jelenthetnek itt-ott, és aztán az első nagyobb csomag Bakuban jön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: