DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher már gyerekként is jelen volt a Mercedes eligazításain

Különleges kötelék fűzi a Mercedes csapatához Mick Schumachert. A fiatal német versenyző elárulta, már gyerekként is bepillantást nyerhetett a csapat működésébe édesapja révén. Most az istálló tartalékosaként több olyan emberrel is kapcsolatba került, akikkel a hétszeres bajnok is együtt dolgozott annak idején.

Miután a Haas istállója megvált tőle a tavalyi év végén, továbbá a Ferrari utánpótlásából is kikerült, Mick Schumacher a Mercedeshez csatlakozott tartalék, valamint tesztpilótaként. Mint azóta kiderült, tartalékversenyzőként a McLaren is számíthat a szolgálataira, amennyiben őt választanák ki a feladatra.

Az F1-ben két szezont eltöltő pilóta igyekszik minél többet tanulni a német istálló kötelében, ahol édesapja is eltöltött három idényt. Michael Schumacher ugyanis 2010-ben náluk tért vissza, majd 2012-ben velük zárta le kivételes pályafutását. Mint az most egy interjúból kiderült, a megbeszélésekre időnként Micket is magával vitte.

„Ott voltam a csapattal a megbeszéléseken amikor 12-13 éves voltam és figyeltem ahogyan dolgoztak. Most újra velük lenni az eligazításokon, határozottan érdekes, mert sokkal többet értek az egészből. Remélem sokat tudok majd ebből magammal elvinni oda, ahová később a jövőm visz, remélhetőleg az F1-ben” – árulta el a 23 esztendős pilóta.



 

Bár Bahreinben ott volt a csapattal, ezúttal külső szemlélőként figyelte az eseményeket. „Nagyon tanulságos és érdekes volt számomra, hogy más szemszögből láthattam a versenyzést. Soha nem találkoztam még ezzel az oldalával. Sok mindent magamra tudtam venni, amit remélem, tudok majd hasznosítani a későbbiek során.

Hamilton nem véletlenül maradt pozitív

Schumacher szerint oka van annak, hogy a vártnál gyengébb szereplésük ellenére, Lewis Hamilton igyekezett pozitívan előre tekinteni. Úgy gondolom, hogy mindenki tartja magát és a pozitívumokra koncentrál. Ő tényleg előre tekint, mert abban bízik, hogy hamarosan megfordulnak a dolgok” – értékelt az F1Nation podcastben.

„Szerintem általánosságban véve a Mercedes mindig is az egyik legjobb csapatnak bizonyult, amely képes frissítéseket hozni és megfordítani a dolgokat. Szóval igen, Lewis bizakodó és pozitív lehet” – folytatta Schumacher.

Lenyűgözte Wolff munkamorálja

A futam előtti pillanatokban még a tévés közvetítésben is látni lehetett, hogy Schumacher a csapatfőnök, Toto Wolff társaságában figyelte a rajtot, így közelről volt lehetősége megfigyelni a szakembert munka közben. A német úgy látja, hogy a csapatvezető is keményen dolgozik a siker érdekében.

„Én is csak azt láttam, hogy Toto (Wolff) munkája ebben a pozíciójában egészen hihetetlen. Izgatottan várom, hogyan alakulnak a következő hetek, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon tanulságos lesz számomra. Nyilvánvalóan nem olyan helyzetben vannak, amilyenben lenni szeretnének, mert sokkal többhöz szoktak ennél, de a munka biztosan nem állt le, és most fognak igazán belelendülni” – zárta le Schumacher.

***



 

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: