DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezért tart a Red Bull a Ferraritól

Nem számítanak dominanciára idén az osztrák istállónál. Bár George Russell nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a Red Bull minden futamot megnyerhet idén, Helmut Marko és Christian Horner szerint ezt akár a Ferrari is megakadályozhatja.

Ugyan az időmérőn még úgy tűnt, a Ferrari közel tud lenni a Red Bull csapatához az F1 szezonnyitó hétvégéjén, a futamon annak ellenére hatalmas fölénybe kerültek, hogy Charles Leclerc jól kapta el a rajtot és megelőzte Sergio Perezt.

A maranellóiak tavaly látott vesszőfutása ráadásul tovább folytatódott, hiszen a gumikopásban is messze elmaradtak riválisaiktól, ráadásul Leclerc technikai hiba miatt feladni kényszerült a Bahreini Nagydíjat. A leintést követő sajtóesemények során George Russell azt nyilatkozta, véleménye szerint a Red Bull idén akár minden futamot megnyerhet, Helmut Marko azonban ezt másképp gondolja.

A tapasztalt szakember úgy látja, a Ferrari igazán erős motorral rendelkezik és idővel minden csapat fejleszteni fog, így ezek még könnyedén módosíthatnak a jelenlegi erőviszonyokon.

„Nem bánnám, ha unalmas év lenne, de nem hiszem, hogy az lesz. Ez csak egy futam volt, és ez egy különleges verseny is volt a nagyobb gumikopás miatt” – idézte a Red Bull tanácsadójának szavait a PlanetF1.



Minden verseny más és más. Dzsidda például sokkal gyorsabb, és más csapatok is fejlesztik majd az autóikat, mert ők sem alszanak. A Ferrarié például a leggyorsabb motor jelenleg, de ez mit segít, ha nem megbízható? A végsebesség viszont olyan dolog, amivel meg kell majd birkóznunk. Meglátjuk mi történik, amikor egy olyan pályára érkezünk, mint Monza” – tette hozzá Marko.

Hozzá hasonló véleményen volt a csapatfőnök Christian Horner is, aki szintén nehezen tudja azt elképzelni, hogy mind a 23 futamon valamelyik Red Bull zárna az élen.

„23 verseny egy maraton. Itt az a lényeg, hogy következetesek legyünk a kampány során. Bahrein nagyszerű kezdet volt, de biztosak vagyunk abban, hogy a riválisaink visszavágnak majd keményen a következő néhány futamon” – mondta Horner.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: