DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bullnál tartanak az Astontól: Megnehezíthetik az életünket

A Red Bull főtanácsadója szerint Fernando Alonso komoly fejfájást is okozhatott volna nekik, ha nem esik vissza a rajtot követően.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon domináns kettős győzelmet aratott a Red Bull. Max Verstappen első helyét egyetlen pillanatig sem fenyegette veszély, Sergio Perez pedig ugyan elvesztett egy pozíciót Charles Leclerc-rel szemben, ám a verseny felénél visszaelőzte a ferrarist, aki később ki is állt műszaki hiba miatt.

A hétvége sztárja mégis az Aston Martin volt és legfőképpen Fernando Alonso. Már a teszten látszott, hogy jól mozog az AMR23, majd a későbbiekben egyre hangosodtak a pletykák, hogy az Aston Martin akár az élmezőnyt is utolérhette. Nos, Alonso vállát nem nyomta le nagyon az esélyesség terhe, hiszen fantasztikus versenyzéssel kapaszkodott vissza egy rossz rajtot követően egészen a pódium alsó fokáig.



Dr. Helmut Marko szerint azonban ennél is több lehet az Aston Martinban, akiknek azért ő és Christian Horner is odaszúrtak kicsit egy másik interjúban. „Úgy vélem, Alonso sokkal erősebb is lehetett volna, ha nem esik vissza a rajtnál” – kezdte Marko az osztrák Servus TV-nek, felhozva azt, hogy Alonso az ötödik helyről a hetedikre esett vissza, aztán még saját csapattársa is kis híján kiejtette őt a versenyből.

„Ezt követően egy látványos és kissé old-school csatát vívott Lewis Hamiltonnal. Nagyon kemény, de sportszerű ütközet volt kettejük között, de ez persze sok idejébe került és a gumik is kaptak közben rendesen. Mindebből én azt a következtetést vonom le, hogy ha közvetlenül ott lett volna mögöttünk, akkor sokkal nagyobb kihívás elé néztünk volna. Nem tudom, mennyit tudnak majd fejlődni a szezon során, de az biztos, hogy az életkora miatt többé senkinek sem kell aggódnia. Élete formájában versenyez” – mondta a 41 éves spanyolról Marko.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: