DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas úgy érzi, a Mercedesszel csatázhatnak Bahreinben

Nem sorolta az egyértelműen gyorsabb csapatok közé egykori munkaadóját az Alfa Romeo finn F1-es pilótája, aki szerint biztató volt a versenytempójuk.

A múlt heti kollektív teszt után bizakodó volt a hangulat az Alfa Romeo háza táján: a harmadik legjobb időt autózó Valtteri Bottas úgy fogalmazott, hogy „legalább 50 százalékkal jobb” a 2023-as autó a tavalyinál, amivel a konstruktőri hatodik helyen végeztek. Az évadnyitó Bahreini Nagydíj sajtónapján is optimista jóslatot tett a finn – így nyilatkozott a Formula.hu jelenlétében:

„Nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Red Bull és a Ferrari, valamint az Aston Martin is gyorsabbnak tűnt versenytempóban. Ezt leszámítva viszont nagyon szoros. Nagy különbséget jelenthet, hogy ki milyen napszakban futotta a gyorskörét, a motormódok akár egy másodpercet is jelenthetnek, de ha ezeket mind figyelembe vesszük, akkor harcban kell lennünk.”

f1-bottas-alfa-teszt_1



Bottas feltűnően kihagyta a felsorolásból a Mercedest – amikor rákérdeztek, hogy azért tett-e így, mert úgy érzi, hogy korábbi csapatával fel tudják venni a versenyt a hétvégén, így felelt a pilóta:

„A hosszú etapokon úgy tűnt, hogy igen. Voltak etapok, amikor gyorsabbak voltak nálunk, de olyanok is, amikor lassabbak. Mindez azon múlik, hogy megoldották-e az esetleges problémáikat, de a mi számaink alapján nem úgy festett, hogy a győzelemért harcolhatnának. De sosem lehet tudni.”

 

Ezért lehet jobb az idei F1-es Alfa Romeo

Bottas arra is kitért, hogy elsősorban azt érzi előrelépésnek a 2023-as versenygéppel, hogy sokkal szélesebb tartományban játszhatnak a beállításokkal, mint az elődje esetén:

„Tavaly valójában eléggé korlátozottak voltak a beállítási lehetőségeinket az autó egyensúlyának viselkedése miatt: eléggé túlkormányzott volt nagy tempónál, viszont alulkormányzott alacsony tempónál, úgyhogy bár próbáltunk alkalmazkodni a beállítások, kissé behatároltak voltak a lehetőségeink. Idén úgy fest, nagyobb a mozgásterünk az autó természetében fakadóan, jobban összeállt az egyensúly a lassú és gyors tempó között.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: