DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Marko: Maxnak és Checónak is fekszik az RB19

A Red Bull F1-es tanácsadója állítja: sikerült olyan megoldást találniuk az idei autójukkal, amellyel mindkét versenyzőjük kihasználhatja az erősségeit.

Az egyértelműnek tűnik a bahreini Formula-1-es teszten látottak alapján, hogy a Red Bull vághat neki favoritként a hétvégén kezdődő 2023-as évadnak: az energiaitalosoknál érezhető is a bizakodás és az optimizmus. Az viszont már más kérdés, hogy vajon csapaton belül milyenek lesznek az erőviszonyok Max Verstappen és Sergio Perez között, melyikük mennyire fogja kihozni a legtöbbet az RB19-esből.

2022-ben a mexikói erősen kezdte a szezont, közelebb tudott kerülni címvédő társához, mint az első közös évükben, ám ahogy teltek a futamok, úgy nyílt közöttük az olló. Ennek oka az volt, hogy a fejlesztési irány Verstappen stílusának kedvezett jobban – a Red Bull állítása szerint nem szándékosan.

f1-perez-verstappen-redbull-teszt



De vajon mi lesz a helyzet a 2023-as versenygéppel? Nos, Helmut Marko szerint az RB19-es mindkét versenyzőjük stílusának igényeit ki fogja szolgálni:

„A megfelelő szemszögből kell vizsgálni Perez problémáit” – nyilatkozta a bikák tanácsadója a Sky Sports Germanynek. „Tavaly olyan autónk volt, amelyet Checo remekül tudott kezelni az év elején, de ahogy haladtunk a fejlesztésekkel, Verstappen egyre inkább elégedetté vált az autóval.”

„A különbséget az jelenti, hogy Verstappen szereti az olyan autót, amelynek erős az eleje és élesen kanyarodik. Ilyen tekintetben viszont Perez kicsit más: ő a kevésbé drasztikus autót kedveli” – magyarázta Marko. „Ugyanakkor idén találtunk egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi mindkét pilóta számára, hogy kiaknázza a saját képességeit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: