DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Red Bull: Egyértelműen gyorsabbak vagyunk, mint a riválisaink

Duzzad az önbizalomtól az energiaitalosok F1-es tanácsadója: Helmut Marko elmondta, mi volt az az aspektus, ami meggyőzte, hogy az élen állnak.

Sergio Perez révén a Red Bull zárta a legjobb köridővel a bahreini előszezoni Formula-1-es tesztet, ráadásul a korábbi napokon Max Verstappen is egy-egy nap végi első és második helyet gyűjtött be. A két pilóta nyilatkozataiból is egyértelmű, hogy magabiztosak az energiaitalosok, Helmut Marko pedig azt is kifejtette, hogy mi az a tényező, ami különösképp bizakodással töltheti el őket:

„Rengeteg aspektusa volt a tesztnek, ami elégedettséggel töltött el minket” – nyilatkozta a teszt végeztével a Sky Sportsnak. „Nyilván megbízhatóak voltunk és összességében is gyorsak, de mindenekelőtt Perez és Max hosszabb etapjai mutatták meg, hogy egyértelműen gyorsabbak vagyunk, mint a riválisaink. Fogalmazzunk úgy, hogy kicsit gyorsabbak.”

f1-perez-redbull-bahrein-teszt-day3



Marko azt is kifejtette, hogy a pénteki apró problémájuk sem volt olyan, ami aggodalomra adna okot a Red Bull számára:

„Igen, jól ment” – összegezte a tesztet az F1-es tanácsadó, akit a RacingNews365.com idézett. „De hogy kontextusba helyezzük a dolgokat: nem tudhatjuk, mennyi üzemanyaggal mentek a többiek, de a tény, hogy a legközelebbi autó csaknem négy tizedre van tőlünk, bátorító.”

„Ahogy elkezdtük a tesztet, az volt a Red Bull történetében a legjobb első tesztnap. Minden simán ment, és lenyűgöző volt, ahogy Max a csapatával együtt teljesítette a programot. A pénteki problémák sem voltak komolyak. A silverstone-i filmes naptól kezdve az utolsó bahreini tesztkörig nem történt semmi, ami miatt aggódnunk kellene.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: