DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egyértelmű előrelépés az RB19 – Verstappen

Aggódhatnak a Red Bull riválisai: nemcsak megbízhatónak és gyorsnak tűnt az új autó, az F1-es címvédő is kifejezetten pozitívan beszélt róla.

A három napból kétszer is a Red Bull bizonyult a leggyorsabbnak a bahreini Formula-1-es teszten: csütörtökön Max Verstappen végzett az élen, majd pénteken második lett, míg szombaton Sergio Perez az egész gyakorlás legjobb idejét produkálva lett első. Verstappen már az elejétől kezdve rendkívül elégedetten is nyilatkozott az RB19-esről, s ezt nem szakította meg az utolsó tesztnap során tartott sajtótájékoztatón sem:

„Úgy gondolom, az autó remekül működik. Rengeteg dolgot akartunk kipróbálni, ezeken mentünk végig, és minden nagyon érdekes volt. Úgyhogy igen biztatók voltak ezek a napok számomra, és összességében élveztem az autó vezetését” – fogalmazott a címvédő a Formula.hu jelenlétében.

f1-verstappen-redbull-bahrein-teszt-2023



Ami igazán aggasztó lehet a riválisok számára a köridők mellett, hogy Verstappen szerint a 2023-as versenygép még jobb is, mint az előző évi, amivel a két pilóta összesen 17 győzelmet aratott: „Van pár különbség a két autó között, úgyhogy egyértelműen kicsit másképp kell vezetni. Úgy vélem, ennek a gumikhoz is köze van. De összességében egyértelműen úgy érzem, hogy előrelépést jelent a tavalyihoz képest.”

„Tavaly a fő problémánk az volt, hogy jelentősen túlsúlyos volt az autónk. Emiatt az elején nemigen akart kanyarodni, mert rossz volt az autó súlyeloszlása. Az év során meg tudtunk szabadulni a tömegtől, s látható is volt, ahogy javult a teljesítmény és egyre inkább versenyautóként viselkedett. Az idei év ennek a folytatása, de amiket találtunk és felraktunk az autóra, azok szintén egyértelműen jobbak voltak. És már vannak folyamatban lévő újításaink is. De tudjuk, mik jelentik a korlátainkat, ezen dolgozunk.”

 

Mennyire magabiztos az F1-es szezonrajt előtt?

Az eredmények és minden jel arra mutat, hogy alighanem a Red Bull vághat neki favoritnak legalábbis a jövő hétvégi évadnyitó Bahreini Nagydíjnak. Amikor arról kérdezték Verstappent, mennyire magabiztos a nyitányt megelőzően, így felelt:

„Ez nemcsak az önbizalomról szól, hanem a letett teljesítményről. Szerintem kifejezetten biztató tesztnapokat teljesítettünk és sokat tanultunk, és remélhetőleg jól kezdhetjük majd a hétvégét, aztán meglátjuk, hol végzünk” – mondta el a holland, hozzátéve: az erősorrendről nem akar találgatni, és igyekeznek csak magukkal foglalkozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: