DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perez: Sokkal erősebben kezdjük a szezont, mint tavaly

Akárcsak a kétszeres F1-es világbajnok Max Verstappen, a Red Bull-os csapattárs is roppant bizakodó a teszt után: mindent elvégeztek, amit akartak.

Sergio Perez zárta az élen a szombati utolsó tesztnapot Bahreinben, egyúttal a teljes háromnapos gyakorlás leggyorsabb köre is az ő 1:30,305-ös eredménye lett. A csapattárs, a kétszeres világbajnok Max Verstappen már a déli sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyértelmű előrelépést jelent az RB19-es a tavalyi vb-győztes konstrukcióhoz képest, és zárásként a mexikói is roppant elégedetten értékelt a Formula.hu jelenlétében:

f1-perez-teszt-bahrein-redbull



„Úgy gondolom, elég intenzív teszt volt. Nagyon rövid a teszt, úgyhogy fontos, hogy kihozzuk belőle a maximumot. Remekül működött mindez. Úgy érzem, elég jól megértettük az autót. Sokat elemeztük a beállítást és a gumikat, szóval szerintem minden tőlünk telhetőt megtettünk. Minden nap teljesítettük a programunkat, úgyhogy elégedett vagyok ezzel.”

Perez szerint biztató, hogy gyakorlatilag problémák nélkül telt el számukra a három nap, valamint Verstappennel együtt hasonló visszajelzéseket adtak az új Red Bullról. Mindezek alapján a tavalyi összetettbeli harmadik helyezett pilóta még erősebb idénykezdetet vár, mint 2022-ben:

„Úgy vélem, a csapat óriási munkát végzett: az egész Milton Keynes-i gyár keményen dolgozott a tél során. Egyértelműen jó alapunk van. Szerintem csak a jövő hétvégén tudjuk meg ténylegesen, hol is állunk, ezeken a tesztnapokon nem látjuk a teljes képet. De ott szeretnénk lenni az elejében. Fontos hétvége lesz, a körülmények némileg hasonlítani fognak arra, mint ma este, szóval remek lesz sokkal erősebben kezdeni a szezont, mint tettük tavaly.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: