DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Itt akarok lenni” – Norris kitart a McLaren mellett

Nem indult jól az F1-es tesztidőszak a wokingiak számára, de fiatal brit pilótájuk továbbra is hisz a csapatban: tudja, hogy még hosszú út vár rájuk.

Ha van csapat a középmezőnyben, amely egyelőre érzésre elmarad a várakozásoktól a bahreini Formula-1-es teszten, az a McLaren – és ami igazán sokatmondó, hogy mindezt az istálló vezetősége is elismeri. Andrea Stella, az új csapatfőnök már az autóbemutatón jelezte, hogy nem teljesen elégedettek a kiinduló autóval és az idény eleji fejlesztéseket várják, pénteken pedig elismerte, hogy aligha vannak ott a legjobb négy istálló között, miközben Zak Brown elnök-vezérigazgató arról beszélt, hogy nem sikerült elérniük a fejlesztések kapcsán kitűzött céljaikat.

A wokingiak egy helyben toporgása kapcsán időről időre arról spekulálnak, hogy vajon meddig tart még ki a sokak által a mezőny egyik legígéretesebb fiatal tehetségének tartott Lando Norris türelme, akinek 2025 végéig szóló szerződése van a McLarennel. A brit a bemutatón is kifejezte hűségét a csapat irányába, s ezt megtette a problémásan alakuló első két tesztnapot követően is:

f1-norris-teszt-bahrein-2023-1



„Még néhány évig itt leszek. És ez azért van, mert itt akarok lenni. Nem azért, mert úgy tudtam, hogy bajnokságokat fogunk nyerni vagy bármi” – nyilatkozta Norris a Sky Sports F1-nek. „Tudom, hogy ez egy utazás, és fejlesztenünk és javítunk kell azon, amink van ahhoz, hogy eljussunk oda. Mérlegeltünk minden lehetőséget, és nyilván van esély rá, hogy ez tovább tart, mint a szerződésem. De nem hiszem, hogy jelenleg erről kell beszélnem. Nem feltétlenül vagyok a legtürelmesebb srác, ugyanakkor elégedett vagyok a csapat által elvégzett munkával és a tervekkel.”

 

Norris a fejlesztésekben bízik

Mint említettük, Stelláék abban reménykednek, hogy a szezon elején érkező fejlesztések révén előreléphetnek több téren is. Norris ugyancsak hasonló álláspontra helyezkedett Bahreinben:

„Mindig vannak fejlesztések a Formula-1-ben. Azzal rendelkezünk, amink most van, de már jönnek jobb dolgok. Mindig arról szól a játék a Formula-1-ben, hogy mennyire gyorsan találsz valami újat. Úgyhogy természetesen sok dolgot kell kipróbálnunk, de a jó hír, hogy a gyárban és a pályán is igyekeznek a srácok a lehető legtöbb utat és dolgot megvizsgálni. Mindig lesznek újdonságaink, új ötletek és filozófiák – minél több, annál jobb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: