DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az Alfa az élen a második tesztnapon

Természetesen a teszten futott időkből nem érdemes komoly következtetéseket levonni, de Guanyu Zhou sokak figyelmét felkelthette mai teljesítményével.

Guanyu Zhou végzett az első helyen az idény előtti teszt péntekén Bahreinben. A kínai versenyző a leglágyabb keverék használatával tudott az élre kerülni, mögötte Max Verstappen és Fernando Alonso a C3-as gumikkal futották legjobb idejüket, előbbi 4 százados, utóbbi 6 tizedes hátrányt szedett össze az Alfa Romeo mögött.

Zhou a délelőttöt és a délutánt is a pályán töltötte (csakúgy, mint Alonso és Logan Sargeant), így volt alkalma a gyakorlásra, a kínai 133 alkalommal kerülte meg a bahreini aszfaltcsíkot. Ezzel a Williams amerikai versenyzője mögött a második legtöbb körrel zárta a napot.



A 23 éves pilóta pozitívan, de reálisan összegezte a pénteki teljesítményt: „Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez egy teszt, és mindenki más beállításokat próbál ki, de jó érzés látni az én nevemet és a csapat nevét az eredménytábla tetején.”

„Összességében pozitív nap volt, több távot tettünk meg, és megcsináltuk az összes célt és feladatot, amit kitűztünk magunk elé, szóval mondhatom, hogy boldog vagyok. Az autót viszonylag jónak éreztem, mind nappali, mind esti körülmények között, és egyre magabiztosabban nyomtam, ahogy a nap haladt előre.”

A mai nappal a kínai befejezte a tesztet, ugyanis holnap csapattársa, a különleges sisakfestést használó Valtteri Bottas fog egész nap az autóban ülni. „Úgy érzem, készen állok és izgatottan várom az új szezont, és alig várom, hogy ismét versenyezhessek” – zárta le gondolatait Zhou a tesztről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: