DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Vizsgálja a 2026-os motoropcióit a McLaren

Bár elégedettek a Mercedesszel, rajta tartják a szemüket a többi lehetőségen annak kapcsán, milyen erőforrással szerepeljenek 2026-tól az F1-ben.

A McLaren az elmúlt évtizedben több motorgyártó partnere is volt a Formula-1-ben: 2014 végén szakítottak a Mercedesszel a visszatérő Honda kedvéért, akikkel viszont csak három nyögvenyelős szezont teljesítettek. A japánokat váltó Renault-val sem lett sikeres a kapcsolat, így újabb három esztendő után újfent a Mercedesnél kötött ki a wokingi alakulat.

Az elmúlt hetekben azonban felröppent sajtóhírként és a Formula.hu is hallott ilyen értesüléseket, hogy a 2026-ra regisztrált motorgyártók listáján megjelenő Honda és a McLaren között újabb kapcsolatfelvétel történt a partnerség esetleges felújításáról. A Honda jelenleg a Red Bull Powertrainsszel működik együtt, ám az energiaitalosok 2026-tól már a Forddal fognak közösen dolgozni az erőforrásaikon, így amennyiben a japánok jelen akarnak lenni az F1-ben, új partner után kell nézniük.

f1-mclaren-2022



Zak Brown, a McLaren elnök-vezérigazgatója nem tagadta, hogy vizsgálják a lehetőségeket a 2026-tól kezdődő időszakra, de azt is hangsúlyozta, hogy nagyon is elégedettek a Mercedesszel.

„Rendkívül elégedettek vagyunk a Mercedesszel” – idézi Brownt az F1i.com szakoldal. „Van még bőven időnk eldönteni, mit akarunk csinálni 2026-ban és utána. Úgy gondolom, izgalmas a Formula-1 szempontjából, hogy ilyen sok gyártó érkezik a sportba. Úgy vélem, ez megmutatja a sport növekedését és az általa kiváltott érdeklődést.”

„Ez egyértelműen olyan terület, amelyet lassan megvizsgálunk Andreával: nem vagyunk túl nagy sietségben, és a Mercedesszel is elégedettek vagyunk, szóval meglátjuk, hogyan alakul a következő év vagy ilyesmi, mielőtt döntést hozunk.”

Arról, hogy a néhány évvel ezelőtti kudarc ellenére miért lehet nyerő opció mindkét félnek a McLaren–Honda házasság újbóli feltámasztása, itt írtunk bővebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: