DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elismerte a Red Bull: „kicsit más” lesz az igazi RB19-es, mint amit bemutattak

Pénteken bemutatót tartott a világbajnok csapat, de a címvédő Max Verstappen elárulta: még csak nem is látta az új F1-es versenygépet.

A Formula-1-es csapatok közül másodikként a Red Bull ejtette meg a maga csapatbemutatóját, ráadásul a Haasszal ellentétben nem is csak renderelt képeken mutatták meg a festést, hanem a New York-i eseményen egy tényleges autót is prezentáltak. Ettől még persze joggal merült fel a gyanú, hogy a világbajnoki címvédő gárda valószínűleg csak a festését mutatta be a nagyérdeműnek, aligha akarta máris leleplezni az igazi 2023-as versenygépét – főleg annak fényében, hogy tavaly például az F1 bemutatóautóját akarták eladni a sajátjukként.

A bemutatót követő sajtóeseményen a Formula.hu újságírójának virtuális jelenlétében aztán Christian Horner csapatfőnök el is ismerte, hogy nem az igazi RB19-est láthattuk pénteken, az ugyanis még bőven változni fog a bahreini tesztig – de nem is ez volt a prezentáció célja:

f1-redbull-rb19-bemutato-2023



„A ma látott autó természetesen némileg másképp fog kinézni, amikor Bahreinben pályára visszük” – fogalmazott Horner. „A mai nap igazából arról szólt, hogy bemutassuk a csapat törekvéseit az előttünk álló évre, a partnereinket, valamint nyilván arról, hogy bejelentsük az izgalmas együttműködést a Forddal. És mindezt itt, az amerikai piacon tettük meg, a Red Bull Racing történetében először. Szóval amit ma láthattunk, az nem teljesen egyezik meg azzal, ami néhány hét múlva Bahreinben kigurul a pályára.”

 

Verstappen még nem is látta az új F1-es autót

A Red Bulltól megszokottak fényében Horner szavait nyugodtan értelmezhetjük úgy is, hogy a tavalyi gépre nagyon hajazó pénteki autónak nem sok köze lesz az igazi RB19-eshez – sőt, ha a 2022-es tapasztalatokból indulunk ki, még az is benne van a pakliban, hogy a február 23-tól 25-ig esedékes teszten belül is láthatunk alapvető módosításokat a dizájnban.

Később maga a regnáló kétszeres világbajnok, Max Verstappen azt is elárulta a sajtó képviselőinek, hogy ő még csak nem is látta a 2023-as játékszerét mostanáig – igaz, őt nem is érdekli a külcsín, csak az, hogy gyors legyen az autó:

„Hogy őszinte legyek, még nem is láttam. Csak a köridőben jelentkező teljesítmény-fejlesztésekről beszéltünk. Nem láttam képeket vagy renderelt fotókat róla, mert nem is érdekel az ilyesmi. Csak gyors autót akarok, nem számít nekem, hogy hogyan néz ki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: