DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean: Aki nem hitte azt, hogy Leclerc világbajnok lesz, az őrült

A korábbi F1-es pilóta szerint a 2022-es év elején szinte mindenki úgy vélte, hogy a Ferrari simán világbajnok lesz, így véleménye szerint Charles Leclerc csalódottsága is abszolút megérthető.

Az idei szezon első három futama után úgy tűnt, a Ferrari könnyedén besöpörheti a konstruktőri győzelmet, az akkor kiváló formában lévő Charles Leclerc révén pedig az egyéni világbajnoki címet is. Az olasz gyártó kiválóan ráérzett az új szabályokban rejlő lehetőségekre, rajtuk kívül pedig a kizárólag a Red Bull rendelkezett győzelemre esélyes autóval, ám az energiaitalosok súlyproblémákkal és megbízhatósági gondokkal is küzdöttek.

Miközben ezt sikerült kiküszöbölniük, a maranellóiak rengeteg hibát elkövettek, a szezon második felére pedig fordult a kocka. A Ferrari már csak futhatott az eredmény után, Max Verstappen pedig elképesztő dominanciát mutatott be. Romain Grosjean nemrégiben a Motorsport Magazine podcastjében mondta el véleményét a 2022-es évről, a francia pedig úgy gondolja, igazából mindenki azt hitte, hogy Leclerc lesz a világbajnok.

„Aki három verseny után nem hitte azt, hogy Charles Leclerc és a Ferrari világbajnokok lesznek, az őrült. Végül csak második lett. Teljesen érthető Charles csalódottsága, hiszen ha (George) Russell második lett volna a tabellán, az egy meglepő eredmény, de amikor 40-50 pontos előnyben vagy Verstappen előtt, majd ennyire lemaradsz a végén, akkor az már fájdalmas” – mondta el az adásban.



 

A kapkodás lehetett Leclerc veszte

Bár egy idő után a Ferrarinál is megküzdöttek a technikai gondokkal és a csapat is sokat hibázott, nem lehet elmenni amellett, hogy maguk a versenyzők sem voltak mindig tökéletesek. Leclerc például a Francia Nagydíjon az élről esett ki egy vezetői hiba miatt, Grosjean pedig úgy gondolja, az ilyesmi mindig a túlzott akarásnak a jele.

„Charles alapvetően nagyszerű munkát végzett. Elkövetett pár hibát, de ha megpróbálsz felzárkózni, akkor abban benne van az ilyesmi. Amikor az élen állsz, akkor teljesen más a helyzet. Sokkal nyugodtabb vagy, olyankor kicsit könnyebb vezetni, mint amikor üldözni kell valakit” – folytatta Grosjean, aki a Ferraritól elég sokat vár 2023-ban.

„Szerintem jövőre is erősek maradnak. Az időmérőkön egyértelműen gyorsak voltak, Charles lenyűgözött engem. Azt hiszem, tanulni fognak a hibákból, és újra ott lesznek a bajnoki küzdelemben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: