DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Az Alfa Romeo mindent tudott az Audi F1-es tárgyalásairól

Az olasz márkánál végig tisztában voltak azzal, hogy az Audi tárgyalásokat folytatott a Sauber istállójával. Erről a csapattól nemrégiben távozó Frederic Vasseur beszélt.

Ebben az évezredben már több alkalommal felmerült annak a lehetősége, hogy az Audi beszállna a Formula-1-be, idén ősszel azonban már hivatalossá vált az érkezésük. A német márka a belépéshez a Sauber csapatát választotta partnerként, a megállapodásuk értelmében pedig szoros kapcsolatot ápolnak majd egymással.

Míg az erőforrásokért majd az Audi felelhet, a kasztni megtervezése, valamint a csapat működtetése a Sauber feladatai közé fog tartozni. Utóbbi 2023 végéig fut még Alfa Romeo néven, ám ez nem jelenti azt biztosan, hogy az ismert olasz brand eltűnik a sportágból. A hírek szerint továbbra is maradni szeretnének, ha lesz erre lehetőségük.

A Sauber alakulatától az idei év végén a Ferrarihoz távozó csapatfőnök, Frederic Vasseur a GPFans számára adott interjúban fontos részleteket árult el a háttérben zajló tárgyalásokról. A szakember állítása szerint az Alfa Romeo végig képben volt az Audival zajló egyeztetésekről.



„Az Alfa Romeo végig tisztában volt ezzel. Mindenről tudtak, majd meghozták a döntést, hogy 2023 végén abbahagyják. Ez a saját döntésük volt, mi pedig ezt tiszteletben tartottuk” – idézte a portál Vasseur szavait.

Csak a név változik

Vasseur szerint teljesen mindegy, miként nevezik el a Sauber istállóját, a munkamorál ugyanaz lesz a csapaton belül.

„Ezt egyáltalán nem negatívumként mondom, de engem egyáltalán nem érdekel x, y, vagy z logója van a csapatom garázsa felett. Engem mindig az érdekelt, hogy jobban teljesítsek a munkámban, mint egy évvel korábban. Valószínűleg a Sauber embereinek is plusz motivációt ad majd, hogy egy autógyártó van velük, hiszen az ő motorjaikat használhatják és több erőforrás áll majd rendelkezésre, de a megközelítésük valószínűleg ugyanolyan lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: