DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az F1 miatt bővíti gyárát az Audi

Egy vadonatúj 3000 négyzetméteres épülettel bővül ki a gyártó Motorsport Kompetencia Központja Neuburgban, ami a versenysporttal kapcsolatos folyamatokért felel.

Nyár végén vált hivatalossá, hogy az Audi belép az F1-be, azt pedig ősszel erősítették meg, hogy ehhez partnerként a jelenleg Alfa Romeo néven futó Sauber istállóját választották. A megállapodás értelmében a felek kifejezetten szoros kapcsolatot ápolnak majd egymással, hiszen a német márka vélhetően részesedést is vásárol majd a csapatban.

A munka olyan szempontból megoszlik, hogy a kasztni tervezése és a versenycsapat működtetése a pályán a Sauber feladatai közé tartozik majd, míg az erőforrásokért az Audi fog felelni. Pontosan emiatt fogják kibővíteni a németországi Neuburgban található létesítményüket, amit alapvetően azért hoztak létre korábban, hogy a versenysporttal kapcsolatos projekteket szolgálja ki.



„A Motorsport Kompetencia központtal ideális alapot kapunk Formula-1-es projekthez, mivel az Audi neuburgi építményét a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy a legigényesebb motorsport-projektek megvalósítására is alkalmas legyen. Ez az előrelátás most is kifizetődik. A meglévő létesítményekkel azonnal el tudtuk kezdeni az F1 miatti munkálatokat” – kezdte mondandóját Oliver Hoffmann, az Audi műszaki fejlesztésért felelős igazgatósági tagja.

A szakember arra is kitért, hogy megkezdődött egy új, 3000 négyzetméteres épület építése, amely az erőforrás fejlesztéséhez szükséges tesztpadoknak ad majd otthont.

„A bővítés hosszabb távon megteremti az F1-es erőforrásunk fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát. Ezzel és a legmodernebb tesztpadok telepítésével a lehető legjobb feltételeket biztosítjuk fejlesztőcsapatunk számára, hogy sikeresek lehessünk a motorsport élvonalában” – idézte Hoffmann szavait a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: