DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff szerint az Audi valós fenyegetést jelent

Komolyan számolni kell majd 2026-tól a német márkával Toto Wolff szerint. A Mercedes csapatfőnöke úgy érzi, az új belépőnek minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy azonnal sikeresek legyenek.

Október 26-án jelentették be hivatalosan, ami egy ideje már gyakorlatilag nyílt titok volt. Az Audi a Sauber partnereként lép be a Formula-1-be, a megállapodás értelmében pedig a vállalat amellett, hogy motorszállítóként érkezik meg az új szabályok életbelépésével, részesedést is vásárolnak a teljes Sauber Groupból.

A gyártóval és ezáltal a Sauber istállójával 2026-tól komolyan számolni kellesz a Mercedes csapatfőnöke szerint, aki már most is potenciális ellenfélként tekint rájuk a jövőt illetően.

„Kezdjük azzal, hogy soha nem becsülném alá a Volkswagen-csoportot. Mindegy, hogy az Audi vagy a Porsche márkájáról van szó. Amikor belemennek egy ilyen projektbe, megvan a kellő tudásuk, a versenyzéssel kapcsolatos szakértelmük ahhoz, hogy nagyszerű dolgot alkossanak. Úgy gondolom, hogy a Sauberrel kötött házasság illik hozzájuk, mivel ugyanabban a jogszabályi környezetben működnek. Abszolút a radaromon vannak, és részesei azoknak a csapatoknak, amelyek sikeresek lehetnek 2026-ban” – idézte Wolff szavait a Pitpass.



A szakember üdvözli az Audi belépését, ugyanakkor nem túlzottan lelkesedett, amikor az Andretti lehetséges szerepléséről kérdezték. Wolff szerint ennek csak tisztán üzleti okai vannak.

„Az Andretti egy nagyszerű név és kivételes dolgokat tettek az Egyesült Államokban, de ez a sport, amin túl ott van az üzlet is. Meg kell értenünk, hogy mit tudnak nyújtani a sportágnak. Ha egy multinacionális csoport csatlakozik az F1-hez, és bizonyítani tudja, hogy nagyjából mekkora összeget fog költeni az aktivizálásra, a marketingre és a különböző piacokon, az nyilvánvalóan teljesen más értéket képvisel a többi csapat számára is. Tíz olyan franchise van itt, amely reményeink szerint növelni tudja az értéket, de ez biztosan nem fog megtörténni, ha olyan embereknek adunk lehetőséget, akik nem tudják növelni a Formula-1 általános értékét” – hangsúlyozta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: