DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Hivatalos: a Sauberrel jön az F1-be az Audi

A hinwili csapat jelentette be, hogy 2026-tól az F1-be beszálló német márka partnere lesz, addig pedig a jelenlegi motorbeszállítójával fog együtt dolgozni.

Hivatalosan is bejelentették azt, amit már lehetett sejteni, és amire már júliusban utalt a Formula.hu: a Sauber lesz a Formula-1-be 2026-tól megérkező Audi együttműködő partnere. Ezt a hinwili istálló és az Audi egyaránt egy közleményben tudatta, amelyben azt írták, hogy stratégiai megállapodást kötött a Sauber Group és az Audi AG, így a Sauberrel érkezik meg a sportágba a német márka, de hozzátették azt is, hogy az Audi részesedést is vásárol a teljes Sauber Groupból.

Így a Sauber tulajdonképpen az Audi gyári csapatává válik 2026-tól. A német gyártó amely azt már korábban bejelentette, hogy motorszállítóként megérkezik az F1-be a 2026-os új szabályrendszerrel együtt. A Sauber azt is hozzátette, hogy 2024-2025-ben ennek ellenére a jelenlegi motorbeszállítóval (vagyis a Ferrarival) fog dolgozni.

audi_2



„Az Audi a legjobb stratégiai partner a Sauber számára. Egyértelmű, hogy osztjuk egymás értékeit és nézőpontjait, alig várjuk, hogy elérjük a közös céljainkat egy erős, sikeres együttműködés keretein belül” – mondta a bejelentés kapcsán Finn Rausing, a Sauber többségi tulajdonosa és igazgatója.

„Ez az együttműködés kulcsfontosságú lépés a csapatunk számára, ahogy szeretnénk a rajtrács eleje felé haladni. Az Audi gyári csapatává válni nemcsak megtiszteltetés és nagy felelősség, de a legjobb opció a jövőre nézve és teljes magabiztossággal hisszük, hogy segíthetünk az Audinak elérni azokat a célokat, amelyekkel megérkezik a Formula-1-be” – tette hozzá az F1-es istálló vezetője, Fred Vasseur.

„Örülünk, hogy ilyen tapasztalt és versenyképes partnerünk lesz az ambíciózus Formula-1-es projektünkhöz. A korábbi együttműködésekből tudjuk, hogy milyen istálló a Sauber, és meggyőződtünk arról, hogy együtt erős csapatot fogunk alkotni” – mondta Oliver Hoffmann, az Audi F1-es projektjének vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: