DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Podcast: Őrült csapatfőnök-keringő!

Soha nem látott csapatfőnöki keringő indult az év utolsó napjaiban, a Formula Podcast stábja pedig kibeszélte a történések hátterét!

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

Ahogyan azt már a Mexikói Nagydíj futamértékelőjében megjósoltuk, Mattia Binotto felállt a Ferrari istálló éléről, ezt pedig valóságos földindulás követi: 36 óra leforgása alatt tíz csapatból négynél változott meg az első ember kiléte, ami példátlan az F1 történetében. 

Dióhéjban: hétfőn nagy meghökkenést keltve érkezett a bejelentés, hogy a Williamstől távozik az előző két szezonban irányító Jost Capito, másnap pedig folytatódott az őrület. A Ferrari a várakozásoknak megfelelően Binotto helyére leigazolta Fred Vasseurt, akit a Sauber nyilvánvalóan az Audi közbenjárására a McLaren csapatfőnökével, Andreas Seidllel pótolta. Igaz, a németre nem a csapatfőnöki, hanem a vezérigazgatói szereppel bízták meg, s ezzel párhuzamosan elkezdik a csapatfőnök keresést is Hinwilben. A McLarennél is léptek, a távozó szakembert az utóbbi években versenyigazgatóként ténykedő kiváló mérnökkel, Andrea Stellával pótolták. 

Mennyire meglepő Capito távozása, ki lesz a Williams új főnöke? Miért számít meglepőnek az, hogy a VW-konszernhez a múltja miatt egyébként is ezer szállal kötődő Seidl távozik és a Sauberhez tart? Ott vajon csatlakozhat-e hozzá a szintén erős VW-múlttal rendelkező Capito? Jól döntött-e a McLaren azzal, hogy Stellára bízzák a csapatfőnöki feladatokat? Tengernyi téma, amelyet Gergő és Sanyi alaposan kiveséznek, ráadásul azok után, hogy az események mélyére ásták magukat és alkalmuk nyílt részt venni egy olyan sajtóeseményen is, amelyen a két McLarn-guru, Zak Brown és Andrea Stella beszélt a kialakult helyzetről.



Hallgasd meg az adást, utána pedig várunk a Formula Podcast Facebook-csoportban, hogy kibeszéljük az elhangzottakat! A csoportban megfogalmazhatjátok véleményeteket, kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat és szidalmaitokat, emellett a podcast@formula.hu mailcímre is írhattok nekünk, Twitteren pedig a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk mondandótokat! Hallgassatok belénk!

 

Decemberi adásaink elkészítését többek között Végi Ádám, Móni István, Varga Csaba, Ort Noémi, Fehér Ákos, Bali Viktor, Bálint Ákos, Visi Ákos, Magda Zsanett Odett, Schneider Judit, Kocsis László, Surányi Marcell és Hetyey Júlia támogatták. Köszönjük nekik!

A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

 applepod2


stitcher

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: